Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Eindelijk een keer winnen van Moskitos Essen

Tegen Hannover Scorpions moest Trappers knokken voor wat het waard was en ook zondag moeten de mannen van Bo Subr flink aan de bak. Trappers moet de uitwedstrijd tegen Moskitos Essen zien te winnen en dat wordt nog lastig, weet Jonne de Bonth: “We hebben het de laatste tijd wel moeilijk gehad in Essen, twee keer verloren ook. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we daar kunnen winnen.”

TWEE KEER VERLIES

Eind december speelde Trappers twee keer tegen Essen en twee keer gingen de Tilburgers onderuit. Thuis werd het 4-1 voor de Duitsers. Uit was het een stuk closer. Daar viel de beslissing pas in overtime (5-4.)

EXTRA SUPPORT

Jonne de Bonth heeft er dus vertrouwen in dat Tilburg in Essen kan winnen. Misschien ook wel omdat hij weet dat er 450 Trapperssupporters meereizen. Dat zal een enorme steun zijn voor de jongens, zegt coach Bo Subr: “When we’re on the road, the extra support, the guys really appreciate it. It’s more fun for them to play at a good crowd that follows them on an away game. I think I will be pumped. We have some great fans that come to the close games. We even have some fans that come to the further away games. It’s great for the guys to have such good support.”

MOSKITOS ESSEN

Essen verloor vrijdag nipt van Halle. Ze kwamen binnen de minuut op voorsprong maar moesten daarna vier tegengoals verwerken. Essen kwam nog wel terug tot 4-3 maar ging dus wel onderuit. De Coste, die in Tilburg een van de doelpunten maakte, scoorde er in Halle twee.

TILBURG TRAPPERS

Trappers gaat met een goed gevoel naar Essen. De wedstrijd tegen Scorpions was intens en tumultueus maar Tilburg dicteerde verreweg het grootste deel van de wedstrijd. Zelfs in ondertal zette de ploeg van Subr Scorpions onder druk.

Trappers kan tegen Moskitos Essen vrijuit spelen. De voorsprong op de nummer twee in de Oberliga Nord is viertien punten. Niet dat de nummer één achterover gaat leunen. Zeker niet in de wedstrijd tegen Essen, als er 450 Tilburgse supporters in de hal zitten om Trappers naar een overwinning te schreeuwen.

AFWEZIGEN

De verdedigers Kilian van Gorp en Alexey Loginov ontbreken nog in Essen vanwege blessures. Nick de Ruijter liep tijdens de wedstrijd tegen Hannover Scorpions tegen zijn derde 10-minuten straf van dit seizoen op. Momenteel wordt nog nagegaan of dit voor de wedstrijd tegen Essen consequenties heeft. Mocht dit het geval zijn dan is #91 niet beschikbaar. Vanuit het Toekomstteam sluit Floris van Elten zeker aan, mogelijk dat ook Wouter Sars meegaat.

POWER PLAY ESSEN

Op papier is Trappers sterker dan Essen. Maar ja, ze hebben dit seizoen nog niet gewonnen van Essen en spannend wordt het als er straffen aan Trappers worden uitgedeeld. Essen is namelijk de op één na effectiefste ploeg in de power play. Maar Tilburg Trappers is de beste ploeg als het om penalty killing gaat.