Terug naar Nieuws

Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (3-2 OT)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers weer in overtime onderuit tegen Essen

Het was Awayday en dat betekent dat honderden Tilburgse supporters zondag met fakkels en gezang hun team uitzwaaiden. ‘’Dat geeft het team wel een boost’’, zegt captain Ivy van den Heuvel. ‘’Het zet meteen de toon voor zo’n wedstrijd tegen Essen.’’ Na het uitzwaaien gingen de supporters zelf ook op weg naar Essen. Tussen de 450 en 500 supporters wilden hun ploeg naar de overwinning schreeuwen.

VOORSPRONG

Die ‘boost’ is aan het begin van de wedstrijd duidelijk merkbaar. Trappers begint sterk. Nardo Nagtzaam en Jordy van Oorschot proberen het vroeg in de wedstrijd. Hun schoten gaan respectievelijk voorbij en over de goal. Jonne de Bonth heeft meer geluk. Zijn schot gaat hard in de hoek achter Essens goalie Sebastian Staudt.

De rest van de eerste periode domineert Tilburg Trappers. ‘’Maar in de tweede periode kantelde dat. We kwamen nog wel op 0-2 maar zij waren sterker’’, geeft Van den Heuvel na afloop toe. Moskitos Essen neemt steeds meer het initiatief over en een gelijkmaker hangt in de lucht. Maar Ian Meierdres houdt keer op keer zijn goal schoon. In de 33ste minuut geeft Jordy Verkiel zijn ploeg wat lucht door de 0-2 te maken.

VLEUGELS

De druk van Moskitos Essen houdt aan en resulteert in een aansluitingstreffer. Julian Lautenschlager weet Ian Meierdres te verslaan en er 1-2 van te maken. ‘’Die goal gaf hen vleugels’’, aldus Van den Heuvel. Meteen daarna probeert Essen gelijk te komen maar Meierdres is steeds de sta-in-de-weg.

En dat Essen vleugels heeft gekregen, merkt Trappers in de derde periode. De eerste kans is nog voor de Tilburgers maar daarna is het Moskitos Essen dat de dienst uitmaakt. In de 43ste minuut maakt Julien Pelletier er namens Essen 2-2 van. Daarna zijn er kansen voor onder anderen Dominik Lascheit en Kyle de Coste. ‘’Ian houdt ons echt in de wedstrijd’’, zegt de captain over het optreden van goalie Meierdres.

WEER OVERTIME

Zowel Trappers als Moskitos weet niet meer te scoren en dus komt er, net als bij de vorige wedstrijd in Essen, overtime. En net als de vorige ontmoeting is het daarin snel beslist. ‘’Je speelt dan 3-tegen-3 en dan komen er veel meer ruimtes op het ijs. Essen benutte die ruimtes goed’’, vertelt Ivy van den Heuvel. Christoph Ziolkowski passeert Meierdres en wint de wedstrijd voor Moskitos Essen.

REVANCHE

Trappers verliest voor de derde keer dit seizoen van Moskitos Essen. Vrijdag 23 februari krijgen de Tilburgers kans op revanche. Maar natuurlijk is de ploeg eerst bezig met de volgende wedstrijd. ‘’We trainen wel op dingen die vandaag misgingen maar we richten ons op de wedstrijd tegen Duisburg.

Samenvatting