Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg

Trappers wil zesde zege in Meisterrunde

Met een goede wedstrijd, de juiste focus en de steun van een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor wil Trappers de bittere nasmaak van de zondagse nederlaag in Essen wegspoelen. Füchse Duisburg moet het volgende slachtoffer van de Tilburgse dadendrang worden.

Onderlinge serie

Vierde en voorlaatste ontmoeting tussen Tilburg en Duisburg. In de drie voorgaande confrontaties won Trappers twee maal (5-0 en 5-2), terwijl de Füchse een keer als overwinnaar van het ijs stapten (1 december 2017, 4-1).

Opvallend feit

Tijdens de persconferentie na afloop van Essen – Tilburg haalde Moskitos coach Frank Gentges maar weer eens zijn bekende stokpaardje over de deelname van Trappers aan de Oberliga van stal. ‘Tilburg komt uit op het derde niveau in Duitsland. Ze willen graag hogerop, maar in de DEL2 winnen ze geen wedstrijd. Sterker nog, wanneer ze tegen de Oberliga All Stars zouden spelen, zijn ze volstrekt kansloos.’ Even later ging hij nog een stap verder toen hij concludeerde: ‘We hebben jullie hier niet nodig. Als jullie al in ons land komen spelen, dan wel volgens onze regels. Zo niet, blijf dan maar in Nederland!’

Trappers

Geen driemaal is scheepsrecht voor Tilburg zondagavond in Essen. De manschappen van coach Bo Subr bogen wederom na verlenging het hoofd voor de nummer zes uit de Meisterrunde (4-3).

In een duel met twee gezichten leidde de tweevoudig Oberliga Meister na 33 minuten nog met 0-2 (goals van Jonne de Bonth en Jordy Verkiel). In het tweede deel was het enkel Essen dat de klok sloeg. Met grote dank aan een in blakende vorm stekende doelman Ian Meierdres bereikte Trappers op het tandvlees de verlenging. In de extra tijd schonk Christoph Ziolkowski zijn team het bonuspunt. ‘We played good for 30 minutes. After that guys started to do their own things, weren’t competing that hard and we made too many turnovers. That kept us in our zone and was our problem.’

Toch tilde de Tsjechische oefenmeester ook weer niet al te zwaar aan de nederlaag. ‘Zij hebben de punten harder nodig dan wij. Na onze vorige verliesbeurt hier verloren ze vier duels op rij. Zelfs na deze misser hebben we nog 21 punten voorsprong op ze. Natuurlijk hadden we dolgraag hier gewonnen. Vooral vanwege het gebrek aan respect dat hun coach voor ons toont, maar ze vormen geen bedreiging voor ons.’

Füchse

Voor de zesde keer op rij ging Duisburg zondagavond onderuit. In een krankzinnige ontmoeting zegevierde Hannover Scorpions na verlenging met 7-6. Veertien minuten voor tijd koesterde de Füchse nog een comfortabele 2-5 voorsprong, maar in de resterende speeltijd boog de thuisploeg de achterstand om tot een 6-6 stand bij het einde van de reguliere speeltijd. Achttien seconden voor het einde van de extra tijd tekende Sean Fischer voor de golden goal

Afwezigen

De ziekenboeg in Tilburg loopt langzaam leeg. Mits Alexey Loginov deze week de laatste tests goed doorstaat, is de Rus vrijdagavond weer van de partij. Voor Kilian van Gorp komt de ontmoeting met Duisburg nog te vroeg. Verder ontbreekt Mickey Bastings vanwege de game-misconduct die hij kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd in Essen. Bij de gasten is goalie Philip Lehr twijfelachtig, terwijl de aanvallers Pavel Pisarik en Robin Slanina de confrontatie met de koploper in de Oberliga Nord aan zich voorbij laten gaan.

Who’s Hot

Jonne de Bonth opende na iets minder dan zes minuten de score in Essen. Het betekende de tweede goal in drie dagen voor de 19-jarige forward. Met 47 punten leidt Raphael Joly de scorersdans in Duisburg. De leftwinger keert vrijdagavond terug in de selectie van coach Frank Petrozza na twee wedstrijden schorsing als gevolg van een incident tussen Joly en supporters van Moskitos Essen.

Statistiek

Het belang van op voorsprong komen, is cruciaal gebleken in de eerdere drie onderlinge duels. De ploeg die als eerste scoorde, mocht na afloop ook drie punten bijschrijven. In de drie voorafgaande ontmoetingen met Duisburg vielen 88 strafminuten (38 voor Tilburg en 50 voor Füchse. Brock Montgomery (3 goals en 2 assists) en Mitch Bruijsten (2 treffers en 3 beslissende passes zijn productiefst tegen Duisburg. Armands Berzins kan 2 doelpunten en 1 assists overleggen tegen Trappers.