Terug naar Nieuws

Trappers krijgt ondersteuning in Essen

Away Day voor Trappers in Essen

Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic heeft het duel in Essen op zondag 21 januari aangewezen als Away Day. Met vier bussen waaronder een dubbeldekker (goed voor 260 fans) reist men af naar de Eissporthalle Essen-West. De dresscode is geel/blauw.

De confrontatie van zondagavond (aanvang 18.30 uur) is de derde en voorlopig voorlaatste ontmoeting in deze ijshockeyjaargang tussen Essen en Tilburg. De tussenstand in de onderlinge tweestrijd is 2-0 in Duits voordeel. Op vrijdag 22 december van het vorig jaar bracht de ploeg van coach Frank Gentges Trappers zijn enige thuisnederlaag in het reguliere seizoen toe (1-4). Vier etmalen later moest de trotse koploper in de Meisterrunde van de Oberliga Nord na verlenging met 5-4 zijn meerdere erkennen in de Moskitos.

Vrijdagavond ging Essen kopje onder in Halle. Ondanks een vliegende start (0-1 van Kyle DeCoste na 39 seconden) ging het daarna minder voorspoedig voor de huidige nummer zes op de ranglijst. Via goals van Dreschmann, Tarasuk, May en Pietsch liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. Met een heus slotoffensief kwamen de Moskitos nog dichtbij, maar na zestig minuten wees het scorebord 4-3 in het voordeel van Saale Bulls aan.