Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

Vier op een rij voor Trappers?

Slechts een duel dit weekend voor de koploper in de Oberliga Nord. Vrijdagavond staan Füchse Duisburg en Tilburg Trappers tegenover elkaar in de Kenston Arena. De voorsprong van lijstaanvoerder Tilburg op de Duitse opponent bedraagt 13 punten.

Onderlinge serie

Voor de derde keer dit seizoen kruisen Füchse Duisburg en Tilburg Trappers de degens. De (tussen)stand in de onderlinge tweestrijd is 1-1. Op 13 oktober van het vorige jaar kenden de Tilburgers geen mededogen met Duisburg (5-0), terwijl de gastheren op 1 december de zegereeks van Trappers (16 overwinningen op rij) een halt toeriep. De thuisploeg won in de Kenston Arena met 4-0.

Opvallend feit

Op 4 december kwam er een einde aan de samenwerking tussen Frank Petrozza en Herner EV. Na ruim vijf jaar vertrok de sympathieke Duits-Canadees naar Duisburg waar hij de eindverantwoordelijke in de bank werd na het ontslag voor Doug Irwin.

Füchse

‘Als je niet schiet, kan je ook niet scoren’, luidde een gevleugelde uitspaak van de grootste voetballer die Nederland ooit voortbracht. Toch deed deze regel vrijdagavond in Duisburg geen opgang. Liefst 55 maal nam de thuisploeg het doel van Halle goalie Kevin Beech onder vuur. Slechts drie keer moest de sluitpost het bevroren rubber achter zich uit het doel halen. Ter vergelijk: de gasten schoten 36 maal op doel en scoorden zes doelpunten. Twee dagen kreeg Füchse in de uitbeurt bij de Indians in de laatste 29 seconden van de wedstrijd het deksel op de neus. Via de rug van Füchse keeper Christoph Mathis frommelde Igor Bacek de 2-2 op het scorebord. In de overtime bezorgt Indians captain Branislav Pohanka zijn ploeg het bonuspunt.

Trappers

Voor de derde maal op rij pakte Tilburg de volle buit. In het ‘verre oosten’ van Duitsland werd Saale Bulls Halle met 1-3 aan de zegekar gebonden.

Zonder de afwezigen Nick de Ruiter, Kilian van Gorp, Alexey Loginov en Jordy van Oorschot wist de formatie van coach Bo Subr op voorhand al dat het een hete avond zou worden. Op 570 kilometer van het vertrouwde IJssportcentrum Stappegoor sloeg de geelblauwe formatie met twee goals (Brock Montgomery en Max Hermens) een onoverbrugbare kloof. In de derde periode werd het nog spannend toen Maximillian Schaludek de aansluitingstreffer achter de uitblinkende Ian Meierdres werkte. De zevende Tilburgse shorthanded treffer van het seizoen (Mitch Bruijsten) bracht Trappers twee minuten en vijftien seconden voor tijd in veilige haven.

Afwezigen

De ziekenboeg in Duisburg is goed gevuld. Zo moeten goalie Philip Lehr en de aanvallers Pavel Pisarik, Lars Grözinger en Robin Slanina de confrontatie met de koploper in de Oberliga Nord aan zich voorbij laten gaan. Nick de Ruijter keert vrijdagavond terug in de Trappers line-up. De aanjager liep op 10 december van het vorig jaar in het thuisduel tegen Hannover Indians een blessure op. Kilian van Gorp en Alexey Loginov ontbreken in de Tilburgse selectie.

Who’s Hot

Ondanks dat hij vier duels miste vanwege een blessure voert Raphael Joly andermaal de topscorerslijst aan in Duisburg. De 29-jarige leftwinger kan 20 goals en 45 punten overleggen. Bij Trappers is Parker Bowles nog altijd de meest productieve aanvaller. De teller staat voor de Canadees uit Kelowna (British Columbia) op 45 punten (21 goals en 24 assists) in 26 wedstrijden.

 Statistiek

Trappers was 0-for-2 tijdens powerplay in de confrontatie met Halle. De koploper verloor dit seizoen pas twee duels buitenshuis. Hannover Scorpions en Füchse Duisburg stuurden de ploeg van coach Bo Subr puntloos terug naar Tilburg.