Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (1-3)

Trappers breidt voorsprong MR verder uit na 1-3 winst tegen Saale Bulls Halle

Tilburg Trappers zet de positieve flow van het nieuwe jaar voort en wint vanavond uit met 1-3 van Saale Bulls Halle. Halle had sinds het begin van de Meisterrunde nog geen wedstrijd verloren, maar delft zondagavond toch echt het onderspit tegen Tilburg Trappers.

Al gelijk in de eerste minuut van de eerste periode krijgt Saale Bulls Halle een kans om het eerste doelpunt te maken, maar Ian Meierdres houdt stand. Het zal typerend zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd, waarbij diverse kansen zich aanbieden aan Halle, maar Meierdres zijn goal als een fort verdedigt.

Striepeke, Ehemann en Gunkel, alle drie de forwards van Halle stranden tegen de legguards of in de handschoen van Ian Meierdres. Coach Bo Subr over de eerste periode: “We started off so slow, a little bit sluggish. Then when we got the goal and the lead and we were hoping to push away, but that didn’t happen. We couldn’t find consistent pressure today.” Het is een roerig begin van de wedstrijd en Trappers haalt dan ook zichtbaar opgelucht adem als Brock Montgomery het eerste doelpunt voor Tilburg maakt. Ondanks een overtalsituatie voor de thuisploeg na een straf voor Jordy Verkiel, weet Halle geen goed gebruik te maken van hun powerplay en eindigt de eerste periode in een voorsprong van 0-1 voor Tilburg Trappers

De tweede periode kenmerkt zich door veel straffen. Sowieso zijn Trappers veel op de strafbank te vinden deze wedstrijd; maar liefst 18 minuten in totaal. Gelukkig weten de tegenstanders daar geen enkele keer winst uit te halen. Ivy van den Heuvel weet zelfs, zodra hij twee minuten zitten van de bank weer terug het ijs op mag, Max Hermens van een assist te voorzien waardoor Max weet te scoren en de stand op 0-2 brengt. Ondanks dat er meerdere schoten op het Tilburgse doel worden afgeschoten, blijft Meierdres de pucks blokkeren en vallen er deze periode geen goals meer.

(Foto Stefan Röhrig)

De derde periode is een ware krachtmeting voor beide goalies. Als Patrik Cerveny een schot weet te blokkeren aan Halle’s kant, pakken zijn teamgenoten de puck en in de counter is het Ian Meierdres die het schot vervolgens tegenhoudt voor Tilburg Trappers. En zo gaat dat heen en weer. Bo Subr: “Good job of the guys killing penalties and also our goalie saved us many times today.” Uiteindelijk weet Maximilian Schaludek dan toch de machtige legguards van Meierdres te omzeilen en een tegentreffer te maken.

In de laatste tien minuten is het een groot buikschuiffestijn voor de spelers van Halle. Jonne de Bonth weet tot twee keer toe, al dan niet terecht, een speler van Halle om te kukelen. Als gebroken poppen blijven ze op hun buik op het ijs liggen. De eerste keer lijkt ongestraft voorbij te gaan, maar als vervolgens nummer twee ook blijft liggen, moet De Bonth twee keer twee minuten naar de bank. Niet veel later lijkt Parker Bowles hetzelfde lot beschoren als na een simpele (en reguliere) schouder check er weer een speler van Halle op het ijs ligt. Dit keer heeft de scheidsrechter echter genoeg van het toneelspel en wordt er doorgespeeld.

Dan, tijdens een powerplay voor Saale Bulls, weet Mitch Bruijsten drie minuten voor einde speeltijd te ontsnappen aan Halle en gaat alleen op de goalie af. Hij werkt de puck in de goal en verzekert de winst voor Tilburg Trappers in Halle. Trappers wint met deze shorthanded goal uit tegen Saale Bulls Halle met 1-3.

In de Meisterrunde spelen op deze zelfde avond ook Moskitos Essen tegen IceFighters Leipzig (eindstand 5-2) en Hannover Indians tegen Füchse Duisburg (eindstand in overtime 3-2). Tilburg Trappers staat na winst in Halle steeds steviger verankerd op de eerste plek in de ranglijst van de Meisterrunde met 72 punten en staat twaalf punten boven nummer twee IceFighters Leipzig. De eerstvolgende wedstrijd voor Tilburg Trappers is komende vrijdag: uit tegen Füchse Duisburg.