Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Roept Trappers halt toe aan Meisterrundesucces Saale Bulls Halle?

Vrijdag hoefde het Trapperspubliek niet lang op de billen te blijven zitten: in de eerste periode vlogen er meteen al drie doelpunten in tegen Hannover Indians dankzij Mitch Bruijsten en Parker Bowles (2x). Met een eindstand van 6-0 speelde Ian Meierdres zijn tweede shutout wedstrijd en Mitch Bruijsten vierde zijn eerste hattrick deze competitie. Met vertrouwen en gezonde spanning kijkt Trappers nu uit naar de volgende tegenstander in de Meisterrunde. Zondagavond om kwart over zes treft Trappers Saale Bulls Halle in de Sparkassen Eisdom in Halle.

Saale Bulls Halle

Halle is 2018 goed begonnen met een overwinning thuis tegen Hannover Scorpions (5-1) en afgelopen vrijdagavond uit tegen Füchse Duisburg (3-6). De ploeg uit voormalig Oost-Duitsland staan in de Meisterrunde op de vijfde plaats, maar presteert uitermate goed. In de Meisterrunde hebben de Stieren uit Halle nog geen één wedstrijd verloren.

Als je naar de lijst kijkt van de topscorers in de Oberliga Nordcompetitie tot nu toe, komt Halle niet voor in de top dertig. Pas op de zesendertigste plek verschijnt daar dan Nathan Robinson. Qua goaliekunsten doen de Bulls het beter: Kevin Beech bekleedt de eerste positie qua best reddende keepers met een savingspercentage van 93.3%. Op de zesde plek staat Patrik Cerveny, de andere goalie van Halle met 91%. Ter vergelijking: Ian Meierdres staat voor Tilburg Trappers op de zevende plek met 90.8% en Ruud Leeuwesteijn op plaats 12 (88.5%).

Tilburg Trappers

Ondanks lichamelijke ongemakken van diverse spelers dit seizoen, blijft Trappers consequent sterk spelen. De Meisterrunde begon wellicht met een valse start (5-4 verlies na shootouts tegen Hannover Scorpions), de Tilburgers staan nog altijd op de eerste plaats in de ranglijst met negen punten verschil met de nummer twee, IceFighters Leipzig.

Vrijdag was de rentree van Max Hermens op het ijs, die na een periode van afwezigheid meteen weer goed liet zien waarom hij een plaats verdient in het eerste team van Trappers. Mitch Bruijsten scoorde zijn eerste hattrick voor Trappers en Parker Bowles bevestigde ook, met zijn twee doelpunten, de vijfde positie in de ranglijst der topscorers van de Oberliga Nord.

Gameday

De vorige uitwedstrijd tegen Saale Bulls Halle was enigszins beladen, omdat Tilburg Trappers toen nog niet eerder had gewonnen bij Bulls thuis. Die ban werd echter spectaculair verbroken met een 2-8 overwinning voor Trappers! Kevin Bruijsten scoorde toen een hattrick en de Duitsers waren vanaf het begin van de wedstrijd niet opgewassen tegen de power van Tilburg.

In de tweede confrontatie deze competitie had Trappers echter meer moeite met de ploeg van coach Rich Dave. Met name goalie Patrik Cerveny wist de pucks goed uit zijn doel te houden. Tilburg won toen nipt van Halle met 2-1.

Info team (geblesseerde – geschorste spelers – overige)

Naast Loginov, Van Gorp en De Ruijter gaat Jordy van Oorschot niet mee. Verder is nog niet bekend wie en of er vanuit het BeNa-League team nog spelers zullen aansluiten, omdat zij zelf morgenavond nog een wedstrijd spelen.