Terug naar Nieuws

Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers (2-5)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers nog clement voor uiterst mager Duisburg

In een eenzijdige topper heeft Tilburg Trappers eindelijk afgerekend met ‘de vloek van de Kenston Arena’. Met vijf goals was de koploper in de Meisterrunde nog clement voor een zwalkend Füchse Duisburg.

De Kenston Arena is niet langer een onneembare vesting voor Tilburg Trappers. Nog niet eerder won de tweevoudig Oberliga Meister in competitieverband een duel in de thuishaven van Füchse Duisburg. Vijf maal vond de formatie van coach Bo Subr zijn Waterloo in de vijfde grootste stad van de deelstaat Noordrein-Westfalen. De doelcijfers (22-8) onderstreepten de suprematie van de thuisclub.

Vrijdagavond waren de rollen echter volledig omgedraaid. De koploper in de Meisterrunde was op alle vlakken soeverein aan de gasten. Men kon doen wat men de laatste maanden (eigenlijk vanaf de start van het seizoen) al zo veel deed: blij zijn met de zege, maar toch een tikkeltje balen dat het surplus aan kansen niet in nog meer goals werd omgezet. ‘Wanneer we alle mogelijkheden benut hadden, waren we dicht bij dubbele cijfers gekomen. Sommige jongens misten echter net het geluk in de afronding. Misschien maar goed ook want anders was het volledig uit de hand gelopen denk ik. Na de snelle 0-2 achterstand waren ze duidelijk op zoek naar de confrontatie. Gelukkig hielden we het koppie erbij’, analyseerde Danny Stempher kalm na afloop.

Waar de thuisploeg een valse start van de derde onderlinge confrontatie tussen Duisburg en Tilburg beleefde, schoot Trappers juist als een raket uit de startblokken. Negen schoten in de eerste vijf minuten illustreerden de dadendrang van de ploeg uit de Kruikenstad. Op twee inzetten (van Mitch Bruijsten en Parker Bowles) moest Füchse doelman Edi Renkewitz het antwoord schuldig blijven. Tilburg reeg de kansen aaneen. Toch duurde het relatief lang voor de verlossende 0-3 in het netje lag. Danny Stempher was het eindstation van een prima Trappers aanval.

Ook in de beginfase van het tweede bedrijf hield de stormloop van de manschappen van Bo Subr aan. Met zijn derde treffer in vijf Meisterrunde duels vergrootte Brock Montgomery tijdens Tilburgs powerplay de voorsprong. Vijftig seconden later kwam er een einde aan de lijdensweg voor Edi Renkewitz nadat Max Hermens voor de 0-5 tekende. ‘Bij mijn eerste inzet was ik iets te dicht al op de keeper. Ik besloot na te poken en dat was voldoende’, aldus de jonge center die met de van een blessure teruggekeerde Nick de Ruijter en Jonne de Bonth een trio vormde.

Na de goaliewissel en de time-out van coach Frank Petrozza gaf Duisburg eindelijk een teken van leven via Armand Berzins. Met een man minder verkleinde Raphael Joly de achterstand nog verder, 2-5. ‘We played good in the first period. We got the lead and that helped’, keek Bo Subr nog eens terug. ‘Once we got that fourth and fifth goal we lost our focus. They took a time-out and I told the guys they would come. We had to keep it simple and play the same way. Unfortunatelly we didn’t and that cost us two goals’.

In het slotstuk kwam Trappers niet verder meer in de problemen. Sterker nog: via Kevin Bruijsten, Brock Montgomery en Reno de Hondt had men zelfs de beste kansen op een nog hogere uitslag. De mooiste actie van de avond leverde enkel klaterend applaus van de 300 meegereisde Tilburgse fans op. Vanuit zijn eigen verdedigingsvak soleerde de wederom ongrijpbare Parker Bowles voorbij Andre Huebscher en Finn Walkowiak alsof ze er niet stonden. Met meer geluk dan wijsheid hield back-up sluitpost Christoph Mathis de inzet van de Canadees puckvirtuoos buiten de palen.

In de wetenschap dat Icefighters Leipzig in eigen huis met 6-7 verloor van Hannover Scorpions kan de Tsjechische oefenmeester dit weekend op twee oren gaan slapen en zijn spelers drie dagen vrij geven. Toch waakt Subr voor al te veel euforie: ‘With the top 7 teams there is no easy night. Everybody has depth, strenght and speed. You need to be prepared. That starts with Scorpions next Friday.’

Samenvatting Füchse Duisburg

https://www.youtube.com/watch?v=TgjwdUXsdyo

Persconferentie Füchse Duisburg

https://youtu.be/lagUC6dH3CA