Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Blijft Trappers thuis onverslaanbaar voor Hannover Scorpions?

Na vier opeenvolgende overwinningen deze Meisterrunde, groeit het vertrouwen van Tilburg Trappers. Komende vrijdag speelt de club thuis tegen Hannover Scorpions; de enige tegenstander deze Meisterrunde waar Tilburg van verloren heeft tot nu toe. Toen verloor Tilburg met 5-4 na shootouts van Scorpions. Tilburg Trappers heeft in eigen huis echter nog niet eerder verloren van Scorpions.

Hannover Scorpions

Afgelopen zondag was het de beurt aan Hannover Scorpions om na shootouts te verliezen. In de Hannoverderby verloor de thuisploeg met 3-4 van rivaal Hannover Indians. In de derde periode stond Scorpions nog 2-0 voor, maar in een tijdsbestek van slechts vijf minuten knalde Indians er drie tegentreffers in. Drie minuten voor einde wist Patrick Schmid er nog een overtime uit te halen, door de gelijkmaker te maken voor Scorpions. In overtime werd echter niet meer gescoord en een bloedstollende penaltyreeks begon waarin uiteindelijk Robby Hein voor Indians het winnende punt maakte.

Tilburg Trappers

Na het succes in Duisburg afgelopen vrijdag (Tilburg Trappers won met 5-2 van Füchse Duisburg), kreeg de ploeg van Bo Subr een weekje rust. De batterijen zijn weer opgeladen en Trappers kan uitkijken naar de volgende wedstrijden. Forward Danny Stempher is na de winst in Duisburg positief: “We staan nu twaalf verliespunten voor op Hannover en Leipzig. Met nog dertien duels in de Meisterrunde te gaan, mogen we de eerste plaats niet meer uit handen geven. Vooral aanvallend is er geen team zoals wij. We beschikken over twaalf forwards die allemaal een goal kunnen maken. Dus moeten we ook dit jaar weer heel ver kunnen komen.”

Gameday

Trappers en Scorpions speelden in totaal tien keer eerder tegen elkaar. Drie keer in deze competitie en van die drie keer verloor Trappers tweemaal van Scorpions (de eerste wedstrijd van Trappers dit seizoen en de eerste wedstrijd van de Meisterrunde). Echter heeft Hannover Scorpions in IJssportcentrum Stappegoor nog nooit gewonnen van Trappers! Coach Bo Subr over het spel van het Tilburgse team: “Normally we’re playing our best hockey in March. We had a little dip around Christmas time, but that’s gone now. Hopefully we can keep on track. But there still are certain things where we can do better.”

Info team (geblesseerde – geschorste spelers – overige)

Deze wedstrijd ontbreken Alexey Loginov en Kilian van Gorp in verband met blessures, terwijl Floris van Elten aansluit vanuit het Toekomstteam Tilburg Trappers.