Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS MAG AAN DE BAK TEGEN DIRECTE CONCURENT

Vanavond treedt Tilburg Trappers aan tegen Saale Bulls Halle in de Sparkassen Eisdom in Halle. Het zal een spannende wedstijd worden om te bepalen wie voorlopig de derde plaats in gaat nemen, waarbij ook nog de mogelijkheid bestaat om nummer twee Hamburg te achterhalen. Een mooie uitdaging voor de blauwgelen om er een zes punten weekend van te maken.

LASTIGE TEGENSTANDER

Halle en Tilburg hebben 28 duels tegen elkaar uitgevochten op het ijs. De verhoudingen liggen redelijk gelijk. Tilburg won zestien keer terwijl Halle twaalf keer aan het langste eind trok. De laatste Tilburgse overwinning dateert van februari 2021. Daarna volgde zes nederlagen, waaronder de twee eerdere ontmoetingen van dit seizoen. De uitslagen liggen vaak dicht bij elkaar wat aangeeft dat de teams meestal aan elkaar gewaagd zijn. Afgelopen november werd het 0-3 in Tilburg wat de eerste shut-out voor Halle ooit betekende tegen Trappers.

MOORDENDE CONCURENTIE

Halle coach Marius Riedel, die overigens de jongste trainer in de Oberliga is zei afgelopen vrijdag na de 0-3 overwinning op Herne dat deze punten erg belangrijk waren. Hij keek hiermee ook al enigszins vooruit op het treffen van vanavond. De punten waren zeker belangrijk, want het bracht de Bulls in punten gelijk met Trappers. Daarmee wordt de derde plaats gedeeld, waar Halle wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. “Het is een lastige periode voor ons omdat we veel geblesseerden hebben. Zodra er spelers terugkwamen van blessures raakte ik anderen weer kwijt.” Ter illustratie afgelopen vrijdag tegen Herne ontbraken er 5 spelers.

Aan Duitse zijde is Matias Varttinen de gevaarlijkste speler met 39 punten (21 goals en 18 assists). Bij Trappers is dit het duo Reno de Hondt 18/11 en Max Hermens 10/19 die beiden 29 punten bijdragen.

1000 PAAR OGEN

In de Sparkassen Eisdom in Halle zitten per wedstrijd gemiddeld 1000 toeschouwers op de tribunes. Dat is voor Oberliga begrippen een net aantal. Daarmee staat Halle qua thuisgemiddelde op de vierde plaats. De meeste bezoekers, 2300 stuks zijn wekelijks te vinden bij Hannover Indians. Trappers volgt op de tweede plaats met 2100 toeschouwers.

Dit alles in schril contrast met Krefeld waar per wedstrijd slechts 62 mensen de moeite nemen om hun club aan te moedigen.

Vanavond ontbreken Marvin Timmer, Chay Schults (beiden met de U20 naar het WK in Litouwen), Tijn Jacobs en Noah Muller op de Tilburgse sheet.

De wedstrijd begint om 18.15 uur en is live te volgen via SpradeTV.