Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (1-3)

TRAPPERS WINT KNAP IN HOL VAN DE LEEUW

Trappers maakte zondagavond drie doelpunten. En doordat ze zo goed getimed waren, bleken het stuk voor stuk mokerslagen voor Halle. De Saale Bulls kwamen maar één keer langs goalie Cedrick Andree. Zo won Trappers zeer knap met 1-3.

Door Arthur Ottenhof

In een bij vlagen zeer goede wedstrijd gingen beide ploegen in moordend tempo over het ijs. Wat vooraf al voorspeld werd, bleek ook waarheid. Halle en Trappers gaven elkaar geen centimeter ruimte. De ploegen leken meer dan ooit aan elkaar gewaagd. Het was te danken aan Cedrick Andree en Timo Herden dat het voorlopig 0-0 bleef.

Uiteindelijk kwam Trappers uit een zeer fraaie combinatie op voorsprong. Brett Bulmer speelde Max Hermens in, die met een no look-achtige pass de puck op een presenteerblaadje legde voor zijn Canadese kompaan. Pal voor de goal van Herden vuurde Bulmer een niet te houden schot af: 0-1. Maar helaas voor de Tilburgse gasten deed Halle nog wel wat terug in de eerste periode. Met een paar piekfijne passes stond Matias Varttinen opeens vogelvrij. Hij hoefde er alleen maar tegenaan te schaatsen: 1-1. Het bleek een voorbode voor wat komen ging.

GEEN DOELPUNT, GEEN PROBLEEM

Hoewel er in het tweede bedrijf geen goals vielen, was de wedstrijd absoluut geen straf. Het golfde op en neer. Combinaties waren vloeiend en de strijd spatte van het scherm. Als je enkel op het scoresheet zou kijken, zou je het misschien niet geloven. Maar wie de wedstrijd aandachtig volgde, kon het tegendeel bewijzen.

DRUK OP DE KETEL

Ook bij deze kraker zat het venijn ‘m vooral in de staart. Raymond van der Schuit wilde duidelijk geen doelpuntloze periode meer. Hij kreeg de puck vlak voor de neus van goalie Herden en twijfelde niet: 1-2. Van der Schuit ontving het rubber via de dode hoek van Herden, die te laat zag dat de puck al bij Van der Schuit terechtkwam. Daardoor was hij volkomen kansloos op het schot.

Toen Diego Hofland met een originele halve pirouette nogmaals op Herden vuurde, kon hij dit keer wel pareren. Maar ditmaal stond Mikko Virtanen het beste op te letten. Hij kon eenvoudig de rebound verwerken tot een ruimere voorsprong: 1-3. Halle-coach Marius Riedel ging gelijk in time-out. Goalie Herden moest meerdere malen van het ijs om in de aanval te kunnen. Maar Trappers hield knap stand in het hol van de leeuw. De voorsprong kwam niet meer in gevaar, ook al stond de druk op de ketel. Daardoor mocht Trappers trots en verdiend een zespuntenweekend noteren.

Foto boven het verslag: Saale Bulls Halle
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie