Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: EC Peiting vs. Tilburg Trappers (Game 2)

Trappers met vertrouwen naar tweede play-offswedstrijd tegen EC Peiting

Eat, sleep, play ice hockey, repeat! Vanavond speelt Tilburg de tweede wedstrijd in de eerste ronde play-offs tegen EC Peiting. Dit keer reist Trappers af naar het Gallische dorp en hoopt daar het succes van vrijdagavond opnieuw te kunnen herhalen.

Het bleef nog lang onrustig in Tilburg op vrijdagavond. De eerste wedstrijd in een serie best-of-five werd met 4-1 gewonnen door Trappers. “We speelden een goede wedstrijd,” aldus Jordy van Oorschot, die goede hoop heeft voor de wedstrijd van vanavond. “Hier werk je het hele jaar voor. Met een overwinning beginnen is altijd prettig. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg van de serie.”

MOEILIJK IN PEITING

Aan de andere kant waarschuwt Anton Saal, coach van EC Peiting, dat de eerste misschien voor Tilburg is, maar dat zegt nog niets over de kansen van zijn team in de rest van de reeks. “Ik kan me nog herinneren dat het als speler altijd lastig was om in Tilburg te spelen. Het is er moeilijk, het is er luid. Maar andersom zal het in Peiting voor Trappers ook lastig zijn. Ons team zal er klaar voor zijn!”

AANSLAG OP JE LIJF

Doug Mason gaf zijn team afgelopen vrijdag tot middernacht de tijd om het succes te vieren, maar daarna moesten de mannen weer terug ‘aan’ staan. Kilian van Gorp legde eerder al uit hoe zwaar de play-offtijd is voor het team. “Zoveel wedstrijden in zo’n korte tijd is een aanslag op je lijf. Het is zaak voldoende rust te pakken, heel goed te eten en lichaam en geest optimaal verzorgen.”

EXTRA KICK

Collega captain én tegenstander van deze play-offreeks Andreas Feuerecker beaamt dit gezonde regime. In een interview met Merkur zegt de 31-jarige forward dat hij nu zijn elfde play-offreeks ingaat en dus de ervaring van het belang van gezond leven aan den lijve heeft ondervonden. Maar dat maakt hem zeker niet minder enthousiast: “Ik hou van play-offwedstrijden. Ze geven je een extra kick. Het eigenlijke seizoen begint in de play-offs.”

UNDERDOG

Saal benadrukte in de persconferentie vrijdag dat met name de penaltykilling van zijn team sterk zal moeten verbeteren. Daarnaast geeft de coach toe dat het jonge team niet al te veel play-offervaring heeft: “Het zijn jonge jongens, ze komen nog maar net uit de juniorencompetitie.” Zijn doorgewinterde captain heeft er toch vertrouwen in: “Ik hou ervan als je als underdog wordt bestempeld. Dat legt de druk op anderen,” aldus Feuerecker.

EISSPORTHALLE PEITING

De Eissporthalle Peiting waar het vanavond gaat gebeuren, is de thuishaven van EC Peiting. De hal biedt plaats aan 2.500 toeschouwers. Ook een aantal Trappersfans ondernemen de lange tocht van ruim 750 kilometer naar het Zuid-Duitse dorp. De ticketverkoop is op vanochtend begonnen en in Peiting verwachten ze zeker tweeduizend toeschouwers vanavond. Als opwarmertje zal de Knapschafts- und Trachtenkappelle een zogenaamd Steigerlied spelen voor aanvang van de wedstrijd. Op hun website wordt opgeroepen op tijd naar de hal te komen, want: “Het gaat gezellig worden!”

De wedstrijd vanavond begint om 18:00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Trappers zal met een compleet fitte selectie spelen.