Terug naar Nieuws

EC Peiting vs. Tilburg Trappers (4-2)

Trappers verliest met 4-2 in Peiting

Met steun van tientallen Tilburgse supporters speelde Trappers vanavond in Peiting de tweede wedstrijd in deze eerste play-offronde. Helaas verliep de wedstrijd niet zoals van tevoren wellicht verwacht was. Na twintig minuten stond Tilburg al met 3-0 achter.

In de tweede periode scoorde Mikko Virtanen de 3-1 na een dubbele straf van Peiting. Diego Hofland is dan nog positief gestemd, gezien zijn korte interview voor Sprade TV na P2: “De eerste twintig minuten stonden we te slapen, deze periode ging al beter. Nu nog wat kleinigheden verbeteren en dan gaan we er alles aan doen om alsnog te winnen.” Het werd nog 3-2, met dank aan Hofland, in de laatste twintig minuten. Maar met nog enkele minuten te spelen, en goalie Leeuwensteijn aan de kant, wist Peiting niet van ophouden en scoorde alsnog de beslissende empty netter: het werd 4-2.

Doug Mason zei na de wedstrijd dat Tilburg te mooi ijshockey wilde spelen en zo zichzelf ten onder bracht. “Anton (Saal, coach van EC Peiting) zei afgelopen vrijdag nog dat zijn team er klaar voor zou zijn en dat het niet makkelijk voor ons zou worden hier in Peiting. Hij heeft daar zeker niet over gelogen. Maar ik ga ook niet liegen: ons team gaat er ook klaar voor zijn komende dinsdag.”

In de serie best-of-five staat het nu 1-1 gelijk tussen beide teams. Dat betekent dat er nog minimaal twee wedstrijden gespeeld moeten worden; wedstrijden die Trappers moet winnen om een vijfde match te voorkomen.

Voor een volledig wedstrijdverslag van vanavond, lees hier het verslag van Brabants Dagblad, die met een reporter ter plaatse was. De volgende wedstrijd is komende dinsdag, 21 maart, om 20:00 uur in IJssportcentrum Stappegoor. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

STAND IN DE BEST-OF-FIVE SERIE: 1-1
Foto: Holger Wieland
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie