Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Rostock Piranhas volgende opponent Trappers

De fysieke en mentale gesteldheid van de drievoudig Oberliga Meister wordt bij de start van het seizoen zwaar op de proef gesteld. De uitbeurt in Leipzig (603 kilometer verwijderd van IJssportcentrum Stappegoor) is nog maar goed en wel verteerd of de volgende krachtmeting wacht alweer. Rostock Piranhas is de opponent.

HISTORIE

Het zevende duel tussen Tilburg en Rostock sinds de entree van Trappers in de Oberliga. De stand in de onderlinge tweestrijd is 6-0 in Tilburgs voordeel. De doelcijfers 39 vóór en slechts 5 tegen onderstrepen de suprematie van de geelblauwe brigade.

TON AAN ERVARING

Gedeeld topscorer in Rostock na vijf ontmoetingen is een 41-jarige Canadees uit Aylsham (Saskatchewan). Met 90 NHL duels, 321 beurten in de American Hockey League, 259 wedstrijden in de DEL en uitstapjes op het hoogste niveau in Finland en Zwitserland kan Greg Classen bogen op een mooie en rijke ijshockeycarierre.

De defensief sterke center tekende half november 2017 een contract in de Duitse havenstad. ‘Ik had niet verwacht nog op het ijs terug te keren’, verklaarde Classen bij het ondertekenen van zijn contract in Rostock. ‘Belangrijk bij de keuze voor een nieuwe club was dat deze niet te ver van mijn woonplaats Berlijn zou liggen.’ Met zijn ton aan ervaring kwam hij tot 10 goals en 28 punten in 30 confrontaties.

ELF UIT VIJFIEN

De Piranhas zijn een team om terdege rekening mee te houden. Uit de vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden behaalden de manschappen van coach Christian Bencke elf punten. Vooral de dubbele winst in het openingsweekeinde tegen Duisburg Füchse (1-3) en Herner EV (7-6) spreekt tot de verbeelding. Midweeks gingen de roofvissen voor de eerste keer onderuit. In Halle werd het 6-1 voor de Bulls.

OVERTIME VERLIES

Voor het eerst dit seizoen had Tilburg vrijdagavond in Leipzig meer dan zestig minuten zuivere speeltijd nodig. Een slashing straf tegen Max Hermens werd de drievoudig Oberliga Meister fataal. Antti Paavilainen velde in 63 seconden voor het einde van de overtime het vonnis over Trappers.

De goedgevulde Tilburgse ziekenboeg wilde captain Ivy van den Heuvel niet als excuus voor de eerste verliespartij van het jaar aanvoeren. ‘Zelfs met deze krappe selectie waren we nog de betere ploeg. Vooral in de tweede periode hadden we genoeg mogelijkheden om (ruim) op voorsprong te komen. Wat ons meer parten speelden, was de zwakke arbitrage waardoor we voor de vierde keer dit seizoen al een 5-op-3 moesten killen.’