Terug naar Nieuws

EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (3-2 OT)

EERSTE PUNTENVERLIES TRAPPERS NA OT-VERLIES IN LEIPZIG (3-2)

Tilburg Trappers heeft de zegenreeks vrijdag tegen EXA Icefighters Leipzig geen vervolg kunnen geven. Na vijf overwinningen liep de Tilburgse ploeg tegen een eerste verliespartij aan. In Leipzig werd in over time, dat wel, met 3-2 verloren. Volgens coach Bo Subr was het een zure nederlaag: ‘I think we deserved three points or at least two with the way we played. But we ended up with just the one.’

Aan het aantal kansen lag vrijdagavond het zeker niet. Trappers had 45 shots on goal. Maar de puck wilde er maar niet in. Qua scheidsrechters zat het de Tilburgers ook niet mee. Binnen twee minuten kreeg Trappers een goal tegen. Bo Subr vond dat het doelpunt nooit had mogen tellen. ‘In my opinion they scored a goal with a high stick. It was clear to see but the ref gave the goal anyway.’

‘NO GOAL’

Daarmee was de toon voor de wedstrijd meteen gezet. Dat werd duidelijk toen Trappers een paar minuten daarna gelijk maakte. Of dacht gelijk te maken want de goal werd afgekeurd. ‘There were several Leipzig players near their own goal. Eventually one of those players got the puck in the goal but the ref said ‘no goal’.’ Geen gelijkmaker dus. Maar daarmee was de ellende nog niet klaar.

In de eerste twee periodes kregen alleen Trappersspelers straffen. Pas na bijna driekwart van de wedstrijd moest er een speler van Icefighters naar de strafbank. Ongelooflijk, vindt de Tilburgse coach. ‘There was high sticking, tripping and more on their side. Yet no calls were made by the refs. Look, it’s always been like that. We have always been the most penalized team in the league but refs should also make those calls on our opponents.’ Wat Tilburg een straf oplevert, moet de tegenstander ook een straf opleveren, vindt Subr.

GELIJKMAKER

Trappers maakt overigens vlak voor het einde van de eerste periode gelijk. Het komt na minutenlang overwicht door de Tilburgers, zelfs als ze in ondertal zijn. Uiteindelijk is het Mitch Bruijsten die de puck via Danny Stempher bij Reno de Hondt krijgt. Die maakt het knap af. Deze goal telt wel.

In de tweede periode is het veel van hetzelfde; kansen voor vooral Trappers, straffen alleen maar voor Tilburgers. Er vallen geen goals. Die komen wel in de derde periode. Trappers komt dan opnieuw op achterstand. ‘We got beaten one on one and their guy (Marvin Miethke) puts it hard in the net.’ Het komt op een moment dat Trappers eigenlijk op voorsprong had moeten komen maar die kans ging er niet in.

TYPICAL

Met een goede vijf minuten te gaan, wil de puck er wel in. Het is niet een goed uitgespeelde aanval waar de goal uit komt. Het is Giovanni Vogelaar die het maar eens ‘from the other side’ probeert en de goalie laat ‘em door. ‘Typical’, zegt Subr hoofdschuddend, ’we create so many chances and we score a goal like that’. Blij is hij wel met de goal. Het geeft zijn team de kans om de drie of anders twee punten mee naar Tilburg te nemen.

Het wordt een strijd om twee punten want er wordt in de reguliere speeltijd niet meer gescoord. In over time krijgt Trappers wat kansen maar dan volgt er weer een straf voor een Tilburgse speler (Max Hermens in dit geval.) En waar Trappers de hele wedstrijd de penalty kills goed doet, scoort EXA Icefighters deze power play wel en daarmee wint Leipzig de wedstrijd. Trappers moet genoegen nemen met een punt.

15.00 UUR!

Lang kan Trappers overigens niet stil staan bij de OT-nederlaag, zondag wacht de volgende tegenstander. In Tilburg begint om 15.00 uur (let op: deze wedstrijd stond eigenlijk voor later) de wedstrijd tegen Rostock Piranhas. Boet van Gestel doet dan weer mee. Zijn schorsing zit er dan op.