Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (5-2)

Trappers verslaat Piranhas in de strafbank

De zevende onderlinge ontmoeting tussen Tilburg en Rostock leverde net zoals de zes voorgaande confrontaties een zege voor Trappers op. Dankzij de periodestanden 1-0, 3-0 en 1-2 werd het uiteindelijk 5-2 voor de equipe van coach Bo Subr.

Een ongeschreven wet in het ijshockey is dat wedstrijden niet gewonnen worden in de strafbank. Vrijwel wekelijks verwijst Tilburg Trappers deze regel naar het rijk der fabelen. Na zeven gespeelde duels wijst de teller 141 strafminuten, maar bovenal ook 19 winstpunten aan. Daarmee bezet men de koppositie in de Oberliga Nord met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Herner EV.

TRAPPERS DNA

Tijdens de ijshockeyjaargang 2009-2010 maakte Trapper Nation kennis met David Cornacchia. De Canadese verdediger voorzag de Tilburgse blauwe lijn van routine, fysieke kracht en zijn unieke timing om schoten te blocken. Sinds dat seizoen is opofferinggezindheid tijdens het spelen met een man minder in de Kruikenstad een tweede natuur geworden.

‘Penaltykillen is echt leuk! Je bent met een man minder en moet dus harder werken om die twee minuten door te komen. De energie die daarbij vrijkomt, zowel op het ijs als in de spelersbank, geeft je een enorm boost en vreselijk veel voldoening’, aldus Ivy van den Heuvel na afloop.

TACTISCH SCHAAKSPEL

In de eerste periode had het duel lange tijd veel weg van een tactisch schaakspel. Rostock leunde in de openingsfase achterover en liet de thuisploeg het spel maken. Tilburg zocht naar de opening, maar wenste niet in het mes te lopen. Een ragfijne pass van Tijn Jacobs bood uitkomst. De zoon van Trappers legend Frank Jacobs vond Danny Stempher en de geboren Zoetermeerse center veegde in één beweging het bevroren rubber over de vanghand van Piranhas goalie Jakub Urbisch tegen de netten: 1-0.

‘We came out sloppy. It could be that we were a bit tired. It was our fifth game in ten days with a lot of travel’, analyseerde Bo Subr de prestaties van zijn manschappen in het eerste bedrijf. ‘We got better as the period went on . We were able to get through their trap, make some better passes and created some chances. We could have scored more than one but we didn’t.’

ZIEKE STATISTIEK

Na de dweil kwam er iets meer ruimte voor de drievoudig Oberliga Meister maar, buiten een kort opstootje tussen Floris van Elten en Piranhas aanvaller Thomas Voronov, leverde dit weinig opwinding op. Het duurde tot de zesendertigste minuut voor de tweede treffer viel. Met horten en stoten kwam de puck bij Danny Stempher die Jakub Urbisch met een fraaie backhander verschalkte. En als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Ivy van den Heuvel en Ryan Collier sloegen met een man minder op het ijs twee nieuwe bressen in de Rostockse afweer (4-0).

Daarmee komt het totaal op zes shorthanded goals in zeven wedstrijden. ‘Volgens mij zijn er dat net zo veel of zelfs meer als powerplay doelpunten’, groef Ivy van den Heuvel in zijn geheugen. Ondanks dat Trappers reeds acht keer scoorde in overtal, bleef het ‘een zieke statistiek’, vond de Tilburgse aanvoerder.

TWEE GEZICHTEN

De derde periode kende twee gezichten. Zo strafte Rostock binnen vier minuten twee defensieve Tilburgse lichtzinnigheden af. Heel even wankelde Trappers, maar een schot op de lat van Van den Heuvel zorgde ervoor dat de thuisploeg weer van zich afbeet. Het was wachten op de 5-2 en deze kwam er uiteindelijk ook. Een schot van Mitch Bruijsten verdween via de stick van Jordy Verkiel in het vijandelijke doel. In het vervolg geloofde iedereen het wel. De bezoekers konden en voor de manschappen van het coachduo Subr en Mizerek hoefden het niet meer.

Het slotwoord was voor de Tsjechische oefenmeester die blij is met ontwikkeling van zijn jonge talenten, maar wel kritisch blijft. ‘They’re getting there to learn the game. They’re picking that up very quick. But you can see they’re missing the physical strength. In Czech we have the saying ‘the winter will always ask you what you did in the summer’? The season is the easy part. That’s what they have to learn still.

Man of the Match
Jordy van Oorschot (Foto: Brigitte Jansen)

Klik hier voor de samenvatting.