Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

Trappers reist naar Hannover voor weerzien met Scorpions

Hannover en Tilburg zijn sinds de afgelopen ijshockeyjaargang goede bekenden van elkaar geworden. Beide teams troffen elkaar vijf maal in het reguliere seizoen/Meisterrunde en waren daarnaast elkaars tegenstander in de halve finale van de play-offs. Trappers kon bogen op zes zeges. Het doelsaldo was 36-22 in Tilburgs voordeel.

HISTORIE

Een van de meest in het oog springende opponenten voor Trappers in de Oberliga Nord is zonder enige twijfel Hannover Scorpions. De ploeg uit de deelstaat Nedersaksen kwam van 1996 tot 2013 uit in de Deutsche Eishockey Liga. Hoogtepunt tijdens het verblijf in de DEL vormde het kampioenschap in 2010. In drie duels rekende men af met Augsburger Panther. Als gevolg van financiele problemen verkochten de Scorpions in juni 2013 hun licensie aan Schwenningen Wild Wings.

BYE BYE LINDA

Tijdens de zomerperiode namen de Scorpions afscheid van hun absolute sterkhouder, Bjorn Linda. De 29-jarige sluitpost uit Oberhausen ging in op het aanbod van DEL2-promovendus Deggendorfer SC (opponent van Trappers in de finale van afgelopen seizoen). Dankzij hun excellerende doelman bereikte Hannover de halve finale van de play-offs waar ze hun tanden stuk beten op de ploeg van coach Bo Subr.

Als vervanger voor Linda verleidde Hannover Christoph Mathis tot een terugkeer. De 30-jarige keeper was de ‘Wunschkandidat’ voor Sportchef Eric Haselbacher. Na 7 wedstrijden bedraagt zijn GAA 3.54. Ter vergelijking: Ian Meierdres kan een GAA van 1.97 overleggen.

SCHMID TO BOMBIS

Verdedigend zal Trappers extra alert moeten zijn op het duo Patrick Schmid en Bjorn Bombis. Eerstgenoemde is een sniper van het zuiverste water en een kwelgeest voor elke verdediging in de Oberliga. Niet voor niets werd de 30-jarige leftwinger uit Nürnberg vorig jaar uitgeroepen tot de beste aanvaller en beste speler in de Oberliga Nord. Tijdens het reguliere seizoen en de Meisterrunde doorbrak Schmid de magische grens van 50 goals.

Toch voert Bjorn Bombis momenteel de topscorerslijst in Hannover aan. De zeer ervaren forward (721 wedstrijden in de DEL en DEL2) verscheen in zes van de zeven gespeelde wedstrijden op het scoresheet. Enkel in de verloren uitbeurt bij Hamburg Crocodiles had Bombis geen punten.

ONGESLAGEN STATUS

De Scorpions zijn vooral in eigen huis ijzersterk. In het openingsweekeinde werd na penaltyshots gewonnen van aartsrivaal Hannover Indians (6-5). Ook Moskitos Essen (3-2) en EXA Icefighters Leipzig (4-3) werden aan de zegekar gebonden. Buiten de stadsgrenzen haalt men de punten moeilijker binnen. Zo verloor men onder andere in Erfurt en Hamburg.

PRIMA HERSTEL

Na de onverdiende en onnodige nederlaag op vrijdag in Leipzig herstelde Tilburg Trappers zich in eigen huis met een klinkende 5-2 zege op Rostock Piranhas. In de eerste periode had het duel lange tijd veel weg van een tactisch schaakspel, maar een ragfijne pass van Tijn Jacobs bood uitkomst. De zoon van Trappers legend Frank Jacobs vond Danny Stempher en de geboren Zoetermeerse center veegde in één beweging het bevroren rubber over de vanghand van Piranhas goalie Jakub Urbisch tegen de netten: 1-0.

Na de dweil kwam er iets meer ruimte voor de drievoudig Oberliga Meister maar het duurde tot de zesendertigste minuut voor de tweede treffer viel. Met horten en stoten kwam de puck bij Danny Stempher die Jakub Urbisch met een fraaie backhander verschalkte. En als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Ivy van den Heuvel en Ryan Collier sloegen met een man minder op het ijs twee nieuwe bressen in de Rostockse afweer (4-0).

De derde periode kende twee gezichten. Zo strafte Rostock binnen vier minuten twee defensieve Tilburgse lichtzinnigheden af. Heel even wankelde Trappers, maar een schot op de lat van Van den Heuvel zorgde ervoor dat de thuisploeg weer van zich afbeet. Het was wachten op de 5-2 en deze kwam er uiteindelijk ook. Een schot van Mitch Bruijsten verdween via de stick van Jordy Verkiel in het vijandelijke doel. In het vervolg geloofde iedereen het wel. De bezoekers konden en voor de manschappen van het coachduo Subr en Mizerek hoefden het niet meer

AFWEZIGEN

Trappers mist in Hannover nog altijd Mickey Bastings, Brock Montgomery, Alexei Loginov, Kevin Bruijsten en Nick de Ruijter.