Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Herner EV

Herner EV laatste thuishalte voor jaarwisseling

The show must go on! De ijshockeycompetitie laat zich door vrijwel niets of niemand ontregelen. Zelfs twee dagen na kerst last de competitieleider van de Oberliga geen pauze in. Herner EV in de opponent van de formatie van coach Bo Subr.

Onderlinge serie

Twaalf dagen geleden troffen Trappers en Herne elkaar voor het laatst deze ijshockeyjaargang. De Tilburgers gingen na verlenging kopje onder in de Hannibal-Arena. Dankzij de periodestanden 1-2, 3-2, 1-1 en 1-0 werd het een 6-5 zege voor de manschappen van coach Danny Albrecht.

Opvallend feit

‘Home ice advantage’ De twee voorgaande competitieduels leverden allen een zege voor de thuisclub op. Trappers won in Stappegoor (9-3), terwijl Herne in eigen huis de geelblauwe brigade met 6-5 na extra tijd terugwees.

Trappers

Tussen de kalkoen en het vuurwerk in werkt Tilburg nog drie duels af. In de eerste van het drieluik, in de Eishalle am Westbahnhof, lukte het de Tilburgers woensdagavond niet om als overwinnaar van het ijs te stappen (3-1 verlies).

‘It’s always tough around Christmas. You don’t get to train as much. We play a couple of tough games without the opportunity to skate’, aldus Bo Subr. ‘Tuesday we had Essen, Friday we play Herne and we have to go to Berlin on December 30. They’re tricky to play against and it’s a long bus trip. Wednesday we play Duisburg, Friday at home against Rostock and then we have to go to Leipzig. It’s a tough stretch. And right after that we have to go to Hannover Scorpions which is a tough building to play.’

Herne

Ondanks de Kerstgedachte kende EXA Icefighters Leipzig geen mededogen met de groen-wit-roden. In een rechtstreeks duel om plaats 8 ging Herne voor de derde keer op rij onderuit. Een straf tegen Cornelius Krämer (tripping) kwam de thuisploeg duur te staan. Met een man meer op het ijs tekende Antti Paavilainen na een fraaie solo voor de 2-3 eindstand.

Who’s Hot

In de Kruikenstad kunnen 20 spelers minimaal een punt overleggen. De meest scorende spelers zijn Mitch Bruijsten en Danny Stempher met 19 treffers, terwijl Nardo Nagtzaam het vaakst de beslissende pass gaf. De teller staat voor de center op 29 assists. Het meest bestraft in het Tilburgse keurkorps is Ivy van den Heuvel met 53 strafminuten. Nils Liesegang voert de topscorerslijst aan in Herne. De zieke aanvaller verzamelde 9 goals en 30 assists in 20 duels.

Afwezigen

Nick de Ruijter mist ook de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Coach Danny Albrecht heeft ook niet al zijn spelers aan boord. Verdediger Nicolas Geitner komt met Bad Nauheim (DEL2) in actie tegen Lausitzer Füchse. Aanvaller Edwin Schitz en Philipp Kuhnekath zijn geblesseerd en Nils Liesegang is ziek.