Terug naar Nieuws

ESC Wohnbau Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (3-1)

TRAPPERS IN INTENSE WEDSTRIJD ONDERUIT IN ESSEN (3-1)

Het is niet zomaar een competitiewedstrijd als Moskitos Essen en Tilburg Trappers tegen elkaar spelen. Er staat veel meer op het spel. Het is een soort derby, het is een intense wedstrijd en dan moet je scherp zijn en hard werken wil je hem winnen. Dat ging woensdagavond niet helemaal op voor Trappers, vond coach Bo Subr na afloop. ‘We lost too many puck battles and some guys need to show more grid.’ En dan kan het gebeuren dat je de wedstrijd ‘uit’ bij Essen met 3-1 verliest.

POWER PLAY

Trappers begint aardig aan de clash met nummer 2 Moskitos. Maar de ploeg moet een paar penalty’s zien te killen. In de tweede Essense power play gaat het mis voor Trappers. Moskitos gebruikt bijna de hele power play op voor dat het toeslaat. Aaron Mc Leod werkt de puck achter Ian Meierdres.

Als de tweede periode een paar minuten bezig is, krijgt Trappers een power play. De Tilburgers benutten de overtalsituatie niet. Erger, ze krijgen een short handed goal tegen. ‘We lost the puck and they (via Nicholas Miglio) made it 2-0’, legt coach Subr uit.

SCHIETTENT

Het is niet dat Trappers het niet probeert. Alleen al in de tweede periode schiet de ploeg 22 (!) keer op goal maar geen enkel schot gaat er in. Niet zo gek, vindt Subr. ‘Essen has the fewest goals against in the league. We had a hard time finding the back of the net.’

De derde periode is nog maar net van start gegaan of Essen deelt de genadeklap uit. Thomas Richter maakt er, na een ‘lucky bounce’, 3-0 van. Daarna wordt het een stevige wedstrijd. Tien minuten voor tijd is er een opstootje. ‘It’s kinda like a derby and it can get heated.’ Maar, zegt de coach: ‘it’s just another game that we need to play.’

SPANNING TERUG

Een paar minuten voor tijd brengt Ivy van den Heuvel de spanning een beetje terug. Op aangeven van Jordy van Oorschot maakt de captain er 3-1 van. Meer zit er niet in voor de ploeg want net op het moment dat het alles of niets wil spelen, krijgt Danny Stempher een straf. Het zorgt ervoor dat Trappers geen vuist meer kan maken en voor de tweede keer dit seizoen in reguliere speeltijd verliest.

Zonde, maar niet het einde van de wereld, vindt coach Bo Subr. ‘It’s good to have games like these. To get a check and see what we need to do better.’ Nu is het een kwestie van donderdag trainen en je klaar maken voor de wedstrijd tegen Herne, aanstaande vrijdag. Misschien is het wel fijn dat de volgende confrontatie al zo snel weer op het programma staat. ‘Sometimes it’s better to get right back out there and play another game straight away.’ Vrijdagavond om 20.00 uur kunnen de Tilburgers laten zien of dat ook voor hen opgaat. Dan speelt Trappers ‘thuis’ tegen Herner EV.

Samenvatting