Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: ESC Wohnbau Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

RANGLIJST TELT EVEN NIET ALS TRAPPERS TEGEN ESSEN SPEELT

Opgestroopte mouwen, vuur en strijd. Misschien niet helemaal in de kerstgedachte maar sinds Trappers in de Oberliga speelt, lijkt het wel een kersttraditie geworden; de clash met Moskitos Essen op tweede kerstdag. Ook dit jaar ontmoeten de twee teams elkaar op die dag. En ook dit jaar zal het een heftige strijd opleveren.

Het is de clash tussen de nummer 1 en nummer 2 van de Oberliga Nord. En ook al is het verschil twaalf punten, het zal voelen alsof het gat tussen Essen en Trappers kleiner is. Geen van beide ploegen wil deze pot verliezen.

MOSKITOS ESSEN

Zeker Moskitos Essen niet. De ploeg is aan een bijzonder goede reeks bezig met negen keer winst (een keer in OT) in tien wedstrijden. Een reeks die Moskitos naar de tweede plek heeft gebracht. De eerste ontmoeting tussen Moskitos en Trappers in Essen, eind september, leverde winst op voor de Tilburgers. Iets dat Moskitos niet nog eens wil laten gebeuren. Steunpilaar zou Aaron Mc Leod moeten zijn. Hij heeft is die reeks van tien wedstrijden 20 punten behaald en is dit seizoen al goed voor 46 punten.

TILBURG TRAPPERS

Evenveel als Mitch Bruijsten die aan Trappers zijde de meeste punten heeft. Het verschil met Moskitos zit ‘em in de rest van het team. Mitch wordt gevolgd door Danny Stempher met 42 punten en Nardo Nagtzaam met 40 punten. Reno de Hondt en Ivy van den Heuvel hebben allebei 30+ punten. 33, om precies te zijn. Bij Moskitos heeft de nummer twee minder punten dan de Tilburgse nummer 5. Het geeft aan dat bij Trappers veel meer spelers kunnen scoren en assists geven.

LASTIG

Die extra krachten zullen nodig zijn in Essen, tweede kerstdag. ‘It’s always tough to play in Essen’, laat coach Bo Subr weten. Hij vindt ‘Essen uit op tweede kerstdag’ wel een mooie traditie. Van Reno de Hondt hoeft het niet per se zo’n wedstrijd met kerst maar ‘het is zo en we gaan lekker spelen.’ Het wordt wel lastig, denkt hij: ‘Essen staat hoog op de ranglijst. Dat soort wedstrijden speel ik graag. Ik kijk er naar uit!’

Tweede kerstdag, vanaf 18.30 uur gaan Moskitos Essen en Trappers de strijd aan met elkaar.