Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS VS HERNER EV (6-3)

VERDIENDE ZEGE NA LASTIGE START

Tilburg Trappers heeft de laatste thuiswedstrijd van 2018 gewonnen met 6-3. De Tilburgers hadden het in de openingsperiode lastig met Herne, maar de zege was volledig verdiend.

December is traditioneel de maand van terugblikken. Trappers-coach Bo Subr kon niet anders dan tevreden zijn over het kalenderjaar, zei hij voldaan na afloop. Ga maar na: in april voor het derde jaar op rij Oberliga Meister, vijftig van de zestig gespeelde competitie- en play-off wedstrijden gewonnen en koploper in het lopende seizoen met een voorsprong van negen punten op de eerste achtervolger Hannover Scorpions. Een jaar met volop perspectief op nog meer succes voor 2019. ‘We’re a good hockey team I think. We found ways to win hockey games even though we weren’t always the greatest team.’

LASTIG

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de nummer 7 op de ranglijst gemakkelijk aan de kant zou worden gezet. Sterker nog, in het eerste twintig minuten was het team van coach Danny Albrecht minstens gelijkwaardig aan Trappers. Het was vooral allemaal ‘net niet’ bij de Tilburgers. Toch was het de thuisclub die de score opende. Het schot van Reno de Hondt (na voorbereidend werk van Danny Stempher) verdween via de onderkant van de lat achter Herne-keeper Bjorn Linda, 1-0.

Het wederom uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor hoopte dat dit het spel van de lijstaanvoerder de broodnodige rust zou geven. Maar helaas! Met alle Trappers vóór de puck wilde Jordy van Oorschot Nardo Nagtzaam aanspelen, maar ongelukkig kwam het bevroren rubber op de schaats van Sören Hauptig. De Herne-aanvaller had plots een vrije doorgang richting Ian Meierdres. ‘Hij schiet als het ware in mijn lichaam. Ik voelde de puck over mijn been rollen dus ik ga draaien. Volgens mij schop ik hem daarna zelf over de doellijn’, aldus de Tilburgse keeper, (1-1). Vlak voor de dweil bood Max Hermens nog een levensgrote kans aan Kevin Bruijsten. De Nijmegenaar kreeg de zwarte schijf echter niet voorbij Bjorn Linda.

MATERIAALPECH

Na een periode lang speurwerk vond Trappers in het middenstuk uiteindelijk vrij eenvoudig de weg naar het doel van de gasten. Vier treffers, waarvan zelfs twee van Ivy van den Heuvel en Danny Stempher binnen 49 tellen, sloegen een stevig fundament onder het Tilburgse zelfvertrouwen dat na de verrassende gelijkmaker van Hauptig een deukje had opgelopen.

De gasten stribbelden bij tijd en wijlen nog wel tegen maar op die momenten kon de geelblauwe brigade rekenen op Ian Meierdres. De sluitpost, die afgelopen maandag 30 jaar werd, maakte zoals het gehele seizoen al een uiterst zekere indruk. Zelfs materiaalpech bracht hem niet uit zijn evenwicht. ‘De teen van de legguard zit met een veter aan je schaats vast en die was gebroken. In de kleedkamer heb ik een nieuwe veter gepakt en de oude doorgeknipt.’ Drie minuten en 18 seconden had hij nodig om de schade te herstellen en zijn vertrouwde positie tussen de palen weer in te nemen.

KRACHTEN SPAREN

In het slotstuk haalde de regerend Oberliga kampioen de voet van het gaspedaal zonder dat de Tilburgse zege ook maar een seconde in gevaar kwam. Zelf hoefde men niet meer en de manschappen onder leiding van coach Danny Albrecht leken te beseffen dat de strijd gelopen was. Mitch Bruijsten, door Bo Subr in een lijn met Reno de Hondt en Danny Stempher gepositioneerd, tekende vijf minuten na de hervatting voor de 6-2. Het laatste woord was voor Vojtech Suchomer die door een woud van benen Ian Meierdres kansloos liet. ‘Voorafgaand aan het schot maak ik twee goede reddingen. In plaats van dat ik een meter verder uitkom en zo mijn doel verklein, blijf ik halverwege mijn crease staan. Daardoor heb ik feitelijk geen kans de puck te stoppen’, keek de Tilburgse doelman schuldbewust terug.

Zondagmiddag (aanvang 16.00 uur) zet Trappers een streep onder dit kalenderjaar met een uitbeurt in Berlijn. ‘Niet de meest inspirerende omgeving om te spelen. We hebben het nooit makkelijk daar. Het is zaak het hoofd erbij te houden en ook dit duel professioneel aan te pakken’, liet Ian zich alvast even in de kaarten kijken.

Man of the Match
Wouter Sars (Foto Brigitte Jansen)
Klik hier voor de Samenvatting