Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: ECC Preussen Berlin vs. Tilburg Trappers

Enkel winst telt voor Trappers in Berlijn

Zondagmiddag (aanvang 16.00 uur) sluit Tilburg Trappers 2018 af met een krachtmeting tegen ECC Preussen Berlin. Op sportief gebied is de kloof tussen beide ploegen met 60 punten gigantisch. Als we aan scorebordjournalistiek zouden doen, lijkt de ploeg van coach Uli Egen volstrekt kansloos tegen de Tilburgers

Onderlinge serie

De derde van vier onderlinge confrontaties tussen Berlijn en Tilburg in deze ijshockeyjaargang. De eerdere ontmoetingen leverde Trappers tweemaal een overwinning op. In de Duitse hoofdstad werd het 3-7 voor de koploper in de Oberliga Nord. Voor eigen publiek had men tegen alle verwachtingen in een verlenging nodig om als winnaar van het ijs te stappen (6-5 met de overtime winner door Reno de Hondt).

Opvallend feit

ECC Preussen Berlin snakt al 59 dagen naar een zege. Op vrijdag 2 november 2018 won men voor het laatst. Mede dankzij drie doelpunten van Jakub Rumpel werd het 5-2 voor de hoofdstedelingen tegen Harzer Falken.

Preussen

Tot veertien minuten voor tijd had Berlijn vrijdagavond uitzicht op het zoet van de tweede overwinning in deze ijshockeyjaargang. In Rostock stond er op dat moment een 3-3 tussenstand op het scorebord. Met drie goals in de laatste 13 minuten en 47 seconden velden de Piranhas alsnog het vonnis over ECC Preussen.

Trappers

Tilburg won de laatste thuiswedstrijd van 2018 met 6-3. De Tilburgers hadden het in de openingsperiode lastig met Herne, maar de zege was volledig verdiend.

Bo Subr begon de tweestrijd met de nummer 7 uit de Oberliga Nord met Jordy Verkiel als defense. Mitch Bruijsten nam de plaats van de Dordtenaar in aan de zijde van Danny Stempher en Reno de Hondt. Verder vormden Wouter Sars samen met Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam een lijn. ‘Possibly till the U20 World Championships in Croatia (15-21 januari) the young guys could stay where they were today. It worked pretty well. We lose Delany Hessels and Floris van Elten for the national team. There are certain things we have to change right in the way we were playing. From some guys I expect a little bit more from them.

Who’s Hot

Bij Preussen is Kyle Piwowarczyk de gevierde man. De 35-jarige Canadees liet de supporters van de ploeg met de rode lantaarn veertien maal van hun stoel opveren en stelde 27 ploeggenoten in staat een doelpunt te maken. In 28 wedstrijden tekende Mitch Bruijsten voor 20 goals en 49 punten. De technisch vaardige winger kwam in de eerdere confrontaties met Berlijn niet tot scoren maar verzorgde wel vier assists op één van de dertien Tilburgse treffers.

Statistiek

De wedstrijd in Berlijn is het eenenzestigste Oberliga competitie- of play-off duel voor Trappers in 2018. Men won 50 ontmoetingen en verloor er slechts 10. Het doelsaldo (295 vóór en 145 tegen) is imposant. De grootste zege werd behaald op zondag 23 september (10-0 tegen Harzer Falken). 2 November liep men tegen de grootste nederlaag aan (4-1 bij Füchse Duisburg). Enkel in het vierde halve finaleduel tegen Hannover Scorpions kwam Tilburg niet tot scoren.