Terug naar Nieuws

ECC Preussen Berlin vs. Tilburg Trappers (1-2)

Powerplay Trappers velt taai Berlijn

Tilburg Trappers heeft in Berlijn gedaan wat het moest doen, maar eenvoudig ging het niet. Dankzij twee powerplaygoals in het middenstuk bleef de koploper schadevrij in de Duitse hoofdstad.

Het was weer eens wat anders voor de manschappen van coach Bo Subr. Van een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor op vrijdag naar een sfeerloze Eissporthalle Charlottenburg twee dagen later. Dat Trappers drie punten pakte in de troosteloze ambiance (honderdvijftig toeschouwers, zwaar ijs en een temperatuur dicht bij het vriespunt), betekende een goede afsluiting van het kalenderjaar 2018.

POWERPLAY

Op de ranglijst was het verschil (60 punten) tussen Berlijn en Tilburg gigantisch. Maar dat ijshockey geen hogere wiskunde is, bleek wederom in de Duitse hoofdstad. De hekkensluiter kwam in de eerste periode zelfs brutaal op voorsprong. Jakub Rumpel verschalkte Trappers-goalie Ruud Leeuwesteijn. Voor de 31-jarige Slowaak, die het vorige seizoen bijna volledig miste vanwege een knieoperatie, betekende het alweer zijn zestiende doelpunt van het jaar.

Na de dweil bleef Tilburg moeite houden met de speelwijze en vertragingstechnieken van de thuisclub. Uiteindelijk gaf de powerplay van de lijstaanvoerder in het middenstuk de doorslag. Met twee voltreffers tijdens overtal voorkwam Trappers dat het met een katerig gevoel aan de oliebollen moest beginnen. Allereerst was het Danny Stempher die de stand gelijktrok en achttien tellen voor de tweede dweil ronde Kevin Bruijsten voorbereidend werk van broer Mitch en Nardo Nagtzaam doeltreffend af.

VERDIENDE ZEGE

Mickey Bastings stapte dan ook met ‘een tevreden gevoel’ in de bus terug naar Tilburg. ‘Het was niet groots maar de overwinning was dik verdiend. Het enige verwijt dat we onszelf misschien moeten maken, is dat we de mogelijkheden op een grotere zege hebben verzuimd te benutten. Door de kleine voorsprong bleef Berlijn geloven in een goed resultaat zonder dat we hele grote kansen weggaven.’

Trappers-coach Bo Subr onderschreef de woorden van zijn lange center. ‘Obviously we could have played better. But I’m glad we got three points. We had some good shifts and we had some bad shifts. We scored two powerplay goals and had to kill eight penalties. If we could have scored two or three more earlier it would have been an easier game.’

CONSISTENCY

Ondanks slechts zes verliespunten in negen wedstrijden bleef de Tsjechische oefenmeester kritisch. ‘The results are okay although playwise I liked our performances in November more. We need to find consistency. After the international break we dominated and played very good hockey. The two games against Scorpions and Indians we controlled from the opening face-off right till the end.’

Na de jaarwisseling volgt voor Trappers wederom een drukke week. Zo komt woensdag Füchse Duisburg (aanvang 20.00 uur) naar de Kruikenstad, gevolgd door een thuisbeurt tegen Rostock Piranhas op vrijdag en de lastige uitwedstrijd in Leipzig op zondag. ‘The guys have 2 days off and we have an optional practice on Wednesday. I hope everybody is refreshed and rested for the game against Duisburg.

Foto: Rolf Lux (ECC Preussen Berlin)