Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg (4-0)

DRIEPUNTER TRAPPERS BIJ EERSTE DUEL 2019

Resultaat en attractief ijshockey gingen woensdagavond weer eens hand in hand in IJssportcentrum Stappegoor. Twee dagen na het vuurwerk, campagne en oliebollen begonnen de Tilburgers zoals men 2018 afsloot, met een overwinning: 4-0.

Ruim vierentwintighonderd toeschouwers gingen met een voldaan gevoel naar huis. Zij hadden zestig minuten lang een aanvallend en winnend Trappers gezien met vier doelpunten en een shutout voor Ruud Leeuwesteijn als kers op de taart.

VERVROEGD VERJAARDAGSCADEAU

Het beeld is inmiddels vertrouwd: het doeltje liggend op het ijs ten teken van een shutout voor een Trappers-doelman, in dit geval Ruud Leeuwesteijn. De eerste dit seizoen voor de Trappers sluitpost. En in de vorm die hij vanavond demonstreerde, vooral tijdens de tweede periode, ongetwijfeld niet zijn laatste. ‘Natuurlijk ben ik er blij mee’, vertelde Leeuwesteijn die de geblesseerde Ian Meierdres voortreffelijk verving.

Vooral in de derde periode schalde de stem van de keeper met enige regelmaat duidelijk hoorbaar door IJssportcentrum Stappegoor. ‘Eindelijk weer eens de nul houden, is wel erg lekker. Dan wil je dat de puck zo lang mogelijk aan de andere kant van het ijs is. Vandaar het harde roepen in de slotfase’, aldus de goalie die vandaag 22 jaar oud wordt.

VREUGDE EN VERDRIET

Met de wetenschap dat de eerste klap nog altijd een daalder waard is, wilde Trappers in eigen huis snel zaken doen. De Tilburgers waren de betere van hun vermoeid ogende Duitse opponent. Via treffers van Danny Stempher (rebound op een inzet van Jordy van Oorschot), Nardo Nagtzaam (‘Ik ben nog nooit zo blij geweest dat Gio (Vogelaar) hard naast schoot) en Kevin Bruijsten, die op een knie zittend het bevroren rubber achter Füchse-goalie Sebastian Staudt kogelde, wees het scorebord na twintig minuten 3-0 aan.

Waar voor de manschappen van coach Bo Subr het eerste duel van 2019 uitstekend begon gold dit zeker niet voor Jordy van Oorschot. De rots in de Tilburgse defensie kreeg na zes minuten en 59 seconden de puck ongelukkig in het gezicht en verliet hevig bloedend het ijs. De voorlopige diagnose luidde: forse schade aan het gebit en mogelijk een gebroken kaak. De geboren Rotterdammer vertrok vrijwel direct naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis voor verder onderzoek.

MEER EVENWICHT

In het tweede bedrijf kwam er meer evenwicht tussen beide ploegen. Met de voorsprong op zak kon Tilburg achterover leunen. Het initiatief moest komen van de nummer tien uit de Oberliga Nord, maar de gasten waren niet bij machte het Trappers echt lastig te maken. Het uitvallen van aanvaller Sam Verelst speelde de Füchse hierbij zeker ook parten. ‘In mijn eerste shift van de wedstrijd viel ik na een check hard tegen de boarding. Daarna heb ik het nog wel geprobeerd, maar in de pauze plaste ik bloed. Dan weet je dat het onverantwoord is om verder te spelen’, volgens de Duitse Belg na afloop.

Toch was de ploeg van coach Reemt Pyka een paar keer dichtbij een treffer, maar Trappers kon rekenen op een uitstekend keepende Ruud Leeuwesteijn.  Zo redde hij uitstekend op mogelijkheden voor Diego Hofland, Pavel Pisarik en Alexander Eckl. Halverwege de periode nam de thuisploeg het initiatief over en kreeg men kansen een vierde treffer. Jonne de Bonth was het dichtst bij de 4-0. Zijn schot spatte buiten bereik van Staudt op de lat uiteen.

OPSTEKER

De vierde Tilburgse treffer kwam er na ruim drie minuten in de slotperiode alsnog. Danny Stempher was de gevierde man, al wist hij na afloop nog steeds niet hoe zijn drieëntwintigste doelpunt van het seizoen nu precies tot stand gekomen was. ‘Ik hoorde Reno achter me roepen. Ik wilde de puck eigenlijk meteen doorgooien met het idee daar staat hij ongeveer. Volgens mij pookte hun keeper de puck tegen het been van een ploeggenoot aan en zo het doel in. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit. Een goal is een goal.’

Het duel ging vervolgens uit als een nachtkaars. ‘It’s three points. It’s a good way to start the new year’, vatte Bo Subr zijn gevoel over de wedstrijd op de persconferentie samen. De Tsjech vervolgde: ‘We scored some goals in the first period. That was a big thing. Ruud (Leeuwesteijn) made some good saves that kept us in because we gave up too many big chances in my opinion.’

Man of the Match
Ruud Leeuwesteijn (Foto Brigitte Jansen)
Klik hier voor de samenvatting