Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Herner EV

Gewaarschuwd Trappers ontvangt Herner EV

Tilburg Trappers ontvangt zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) Herner EV. De koploper tegen de nummer vijf. Geelblauw tegen witroodgroen. In de oefencampagne speelde Trappers twee wedstrijden tegen de Duitsers. Beide duels werden gewonnen, maar in Tilburg was dat pas na verlenging (5-4).

HISTORIE

Een van de Eishockey Traditionsvereine in het Ruhrgebied. Sinds 2013 weer terug in de Oberliga na een afwezigheid van twee jaar. Vanaf 2008 had de toenmalige eigenaar van de Duisburg Füchse, Ralf Pape, een stevige vinger in de pap in Herne. Het was zijn bedoeling een opleidingsinstituut voor jeugdige ijshockeytalenten te starten. Naast Duisburg participeerden ook de andere DEL-teams uit Nordrhein Westfalen in dit project. Afgelopen seizoen eindigde Herne als achtste in de Oberliga Nord.

SPELERSGROEP

De Hannibal Arena leek wel een duiventil deze zomer. Twaalf spelers uit de selectie van de voorbije ijshockeyjaargang namen afscheid. Dus mocht men even zo veel nieuwelingen begroeten in de stad die ingeklemd ligt tussen Bochum, Recklinghausen, Castrop en Gelsenkirchen. Belangrijkste nieuwkomer is zonder twijfel Nils Liesegang. Het kind van de club kreeg zijn opleiding in Herne, maar verdedigde de afgelopen zes seizoenen de kleuren van Frankfurt Löwen in de DEL waar hij afgelopen jaar verantwoordelijk was voor 23 goals en 66 punten in 51 duels.

Voormalig Trappers coach Paul Gardner had de 31-jarige center twee jaar onder zijn hoede in Frankfurt. ‘Nils is an extremely talented player. He has great hockey sense and is one of the smartest players I coached’, steekt de Canadees de loftrompet over zijn voormalig pupil. ‘He’s excellent on the powerplay. Not flashy, you sometimes don’t notice him. But he plays a smart game and makes big plays at key times.’

ZES UIT NEGEN

Met een nieuwe coach (Danny Albrecht) in de bank lijkt Herne de weg naar boven wederom gevonden te hebben. Uit de drie tot nu toe gespeelde wedstrijden peurde de wit-rood-groene brigade zes punten. In het openingsduel werd Hamburg met 5-2 aan de kant geschoven, maar vorige week zondag moest men in een doelpuntenfestijn (7-6) het hoofd buigen voor Rostock. In eigen huis tegen Leipzig herstelde Herne zich van deze misstap. Mede dankzij een treffer van ex-Trapper Brad Snetsinger won men met 3-2.

BLESSURELEED

Voor de derde maal dit seizoen slaagde Tilburg er vrijdagavond in als overwinnaar van het bevroren water te stappen. Vooraf wist coach Bo Subr dat het lastig zou worden voor zijn ploeg met Boet van Gestel (geschorst) en Brock Montgomery, Mickey Bastings, Nick de Ruijter en Kevin Bruijsten in de lappenmand. Negen minuten voor tijd besliste een treffer van Giovanni Vogelaar het duel in het voordeel van de drievoudig Oberliga Meister, 1-2.

‘It was a good victory for us. Obviously we’re quite happy with the way we played today. Killing off two 5-on-3’s shows a lot of character. I’m really proud of the guys’, vertelde Bo Subr na afloop p de persconferentie. Ook over het aanvallende deel van het spel was de Tsjechische hoofdcoach tevreden. ‘We had two powerplays. We scored on one and the other one gave us the chance to keep puck possession.’

SELECTIE UPDATE (BLESSURES)

Mickey Bastings, Brock Montgomery, Kevin Bruijsten, Tijn Jacobs en Nick de Ruiter zijn vanwege blessures net als gisteren niet beschikbaar. Alleen Delany Hessels voegt zich wederom bij het team. Boet van Gestel is nog geschorst.