Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV (9-3)

Collectieve teamprestatie bezorgt Trappers vierde zege op rij

‘Tien, tien, tien’, zong de Trappers-aanhang sarcastisch. Tilburg lag op koers voor een overwinning met dubbele cijfers tegen Herner EV, maar een gebrek aan geluk in de slotseconde voor Jonne de Bonth zorgde ervoor dat de roep van de supporters niet werd gehonoreerd. Uiteindelijk werd het 9-3.

Net zoals afgelopen jaar lijkt er ook dit seizoen wederom geen maat te staan op de formatie van coach Bo Subr. Zelfs een karrenvracht aan blessures, vier duels schorsing voor verdediger Boet van Gestel, een overvol programma met vijf wedstrijden in tien dagen of een optocht naar de strafbank in de tweede periode bracht de drievoudig Oberliga Meister zondagmiddag niet uit zijn evenwicht.

PATENT

Giovanni Vogelaar lijkt gedurende de eerste weken van het nieuwe seizoen een patent te hebben op het scoren van de meest belangrijke doelpunten voor Tilburg Trappers. De 22-jarige Hagenaar nam tegen Erfurt, Braunlage en Herne de openingstreffer voor zijn rekening en tekende en passant vrijdagavond in Essen ook nog eens voor de game winning goal. Daarmee trekt de verdediger zijn uitstekende vorm uit de slotfase van de vorige ijshockeyjaargang moeiteloos voort.

‘Het kan slechter hè’, lacht de rechtshandige defenseman na afloop. Vogelaar bulkt van het zelfvertrouwen. ‘Tijdens het WK hamerde Doug (Mason) erop dat ik veel moest schieten. Dat heb ik gedaan en heeft zijn vruchten zonder meer afgeworpen. Datzelfde probeer ik nu ook hier te doen en je ziet het resultaat.’

PARALLELLEN

Zijn shorthanded treffer in de openingsperiode vertoonde veel parallellen met die tegen België op het wereldkampioenschap in april. Vanuit zijn eigen verdedigingsvak verraste Gio destijds de Belgische doelman Mike Jansen. Het kunststukje herhaalde hij zondagmiddag. Nu was Herne goalie Michel Weidekamp het slachtoffer. ‘In de bank had ik het erover met Jordy (van Oorschot). Toen de puck mijn stick verliet, had ik zo’n gevoel van deze kan er wel eens ingaan.’

Het doelpunt van Vogelaar vormde een terechte beloning voor de Tilburgse aanvalsdrift. In de tiende minuut kwam Herne via Dennis Thielsch langszij. Met een bekeken schot liet hij Ian Meierdres kansloos (1-1). Toch mocht Trappers met een voorsprong naar de thee. Met twee man meer op het ijs schoot Mitch Bruijsten, praktisch op de achterlijn staand, kiezelhard in het dak van het doel.

STRAFFEN

Een oud manco leek Tilburg Trappers zowaar in de tweede periode opnieuw parten te gaan spelen. Net als twee dagen eerder tegen Moskitos Essen verdween de ene na de andere Tilburger richting de strafbank. Liefst twaalf minuten lang stond de formatie van coach Bo Subr met één of meer spelers minder op het ijs. ‘Het is wel lastig je op zulke momenten niet te laten gaan’, aldus Danny Stempher. ‘Zeker als zo’n grote jongen als hun captain (Michel Ackers) zich zo laat vallen. Hij werd misschien wel in zijn gezicht geraakt, maar dan hoef je nog niet als een stervende zwaan naar het ijs te gaan.’

Het was tijdens deze tijdspanne dat de bezoekers de stand gelijk trokken en zelfs op voorsprong kwamen. Toen Trappers eindelijk weer op volle sterkte op het ijs stond, was het direct raak. Nardo Nagtzaam tekende met een fraaie wraparound voor de 3-3. Honderdtwintig tellen later zag de Nijmeegse center zijn inzet buiten bereik van Herne sluitpost Weidekamp op  de dwarsligger uiteenspatten.

SCHIETTENT

Waar de gasten twee periodes lang mochten hopen op een goed resultaat ging het in het slotstuk alsnog helemaal mis voor de manschappen van coach Danny Albrecht. Nadat Mitch Bruijsten op identieke wijze aan zijn eerdere treffer voor de 4-3 zorgde, was het Duitse verzet gebroken. Met speels gemak liep Trappers door doelpunten van Danny Stempher (zuivere hattick), Max Hermens en Jordy Verkiel uit naar 9-3.

‘Misschien een tikkeltje geflatteerd, maar desalniettemin volledig verdiend’, luidde het eindoordeel van de drievoudig doelpuntenmaker, die in een adem het collectief prees. ‘We hebben een heel goed weekend gedraaid. Alle lijnen scoorden vandaag. We kampen met veel geblesseerde jongens die stuk voor stuk veel minuten maken. Zeker ook tijdens penaltykill. Daarom verdient iedereen, van Ian tot aan de aanvallers een groot compliment.’

Man of the Match
Danny Stempher | Foto: Romy Mullens
Samenvatting

Klik hier voor de samenvatting.