Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: ECC Preussen Berlin vs. Tilburg Trappers

UITWEDSTRIJD NAAR NUMMER LAATST WORDT NIET ZOMAAR EEN MAKKIE

Op voorhand zou je zeggen dat Tilburg Trappers als koploper een makkie moet hebben op bezoek bij hekkensluiter ECC Preussen Berlin. Maar de slijtageslag van afgelopen weekend en de lange busreis naar Berlijn zouden weleens roet in het eten kunnen gooien. Neem daarbij mee dat de Tilburgers vorig jaar overtime nodig hadden om Preussen in Berlijn te verslaan en je weet dat het dinsdag ‘uit’ tegen ECC Preussen Berlin niet direct een walkover wordt.

ECC PREUSSEN BERLIN

De ploeg uit Berlijn kent een valse start van dit seizoen. Het behaalde tot nu toe in drie wedstrijden nog geen punt, scoorde vijf keer en kreeg er achttien tegen. Vijf van die achttien werden niet uit het net gevist. Ze kwamen in de boeken als onderdeel van de reglementaire nederlaag tegen Essen Moskitos (zie hieronder.) Als je verder naar de statistieken kijkt, doet Preussen mee in de middenmoot. Ze scoren in een op de vier power plays, krijgen in ruim 83% van de minuten in ondertal geen goal tegen en hebben een scoring efficiency van bijna 9,5%.

TILBURG TRAPPERS

De ploeg van Bo Subr is wat dat betreft wel een stuk beter. De Tilburgers staan op 27 goals uit 149 shots on goal, een scoring efficiency van 18,1%. Trappers heeft een sterke seizoenstart. Niet alleen werden alle vier de wedstrijden gewonnen, de ploeg deed het zonder vijf, zes basisspelers. Verder waren er de straffen aan Tilburgse kant. Trappers heeft gemiddeld 25,8 minuten per wedstrijd iemand op de strafbank zitten. Op het moment dat de ploeg van Bo Subr op volle sterkte is, is er geen houden aan.

LEKKEND DAK

De wedstrijd tegen ECC Preussen Berlin wordt in een ander stadion gespeeld. Het dak van het stadion van Preussen heeft schade opgelopen. Door lekkage ontstonden er gaten in het ijs. Het leverde de Berlijners al een reglementaire verliespartij tegen Essen op. Er was namelijk al aan de warming-up begonnen toen de wedstrijd alsnog werd afgelast vanwege gaten in het ijs.

AFWEZIGEN

Trappers mist nog altijd een aantal spelers. Mickey Bastings, Brock Montgomery, Kevin Bruijsten, Tijn Jacobs en Nick de Ruijter doen nog altijd niet mee. Verder is Boet van Gestel nog geschorst en is er dus niet bij in Berlijn.

BREAKING NEWS: Pruissen “laten veren”

Zojuist heeft ECC Preussen Berlin op hun website bekend gemaakt dat de contracten van 4 spelers van het team op eigen verzoek zijn ontbonden en de spelers niet meer beschikbaar zijn. Een flinke aderlating. Het betreffen de verdedigers: Mark Dunlop, Lucas Topfstedt en de aanvallers: Marvin Tepper en Philip Reuter.