Terug naar Nieuws

Dale Weise on waivers…

Dale Weise mag op zoek naar een andere club

Dale Weise mag van zijn werkgever Philadelphia Flyers op zoek naar een andere club. De Canadees, die tijdens de NHL lockout in 2012 voor Tilburg Trappers uitkwam, werd door de Flyers ‘on waivers’ gezet.

Waivers is een verzameling van spelers die door hun clubs op een transferlijst worden gezet. Gedurende een etmaal kunnen zij door andere NHL teams worden overgenomen. Voorwaarde is wel dat het bestaande contract (naar verluidt in het geval van Weise met een jaarsalaris van 2,35 miljoen dollar) wordt gerespecteerd. Gebeurt dit niet, dan verhuist de speler naar het American Hockey League filiaal.

SPECTACULAIRE TRANSFER

De Tilburgers namen de Canadese aanvaller op 14 oktober 2012 over van de Vancouver Canucks uit de National Hockey League waar op dat moment niet gespeeld werd vanwege een arbeidsconflict. De clubeigenaren en spelers waren het oneens over de verdeling van het geld, waardoor er een ‘lock-out’ werd afgekondigd. De NHL vergaart ongeveer 2,5 miljard aan inkomsten, maar beide partijen hadden een andere zienswijze hoe dat bedrag te verdelen.

Het eerste contact met Weise dateerde van een week eerder. Daarna verliep alles in sneltreinvaart. ‘Nee, ik had nog nooit van Tilburg of Trappers gehoord. Ik wist zelfs niet eens waar Nederland lag. Naarmate ik langer met mijn agent over deze mogelijkheid sprak, werd ik steeds enthousiaster’. Bang dat hij kwam om vakantie te vieren, hoefde men niet te zijn. ‘I’m here to play hockey and help this organization. Dit is een perfecte mogelijkheid om mijn conditie op peil te houden en in ‘game shape’ te zijn voor als de lockout eindigt’.

SPOTLIGHT

Een heuse NHL’er in een geelblauw shirt! Dagenlang stond Trappers in de spotlights van zowel de regionale als landelijke media. Vijf dagen nadat hij onder grote belangstelling in Tilburg zijn contract tekende, scoorde Weise in zijn allereerste shift tegen Herentals (4-1 winst). ‘Getting that first goal took some pressure of me. But instead of looking for the second one we let up a bit. Still in the end a win is a win.’

22 duels, 26 goals en 30 assists later was het Tilburgse avontuur voorbij. ‘I had a great time here. Tilburg was my home for three months and I’ve enjoyed every single minute. I couldn’t have picked a better spot to live and play hockey.’ Vooral het warme welkom dat de nu 30-jarige rightwinger kreeg bij zijn entree in IJssportcentrum Stappegoor zal hij zich blijven herinneren. ‘It’s not like this everywhere. These fans are special and 100 percent behind their team. I’m definitely going to miss everyone.’