Terug naar Nieuws

ECC Preussen Berlin vs. Tilburg Trappers (3-7)

TRAPPERS GEEN MOMENT IN DE PROBLEMEN IN BERLIJN

‘Ich bin ein Berliner’. Met die legendarische woorden begon de opkomst van ECC Preussen Berlin. Wat daarna kwam was verre van legendarisch maar voor Tilburg Trappers hoefde het ook geen legendarische wedstrijd te worden. Er moesten drie punten meegenomen worden uit Berlijn en dat lukte. Trappers versloeg Berlijn met 7-3.

Voorafgaand was het een beetje gissen naar de sterkte van de tegenstander. ECC Preussen Berlin speelt niet in de eigen hal en zag een dag voor de wedstrijd tegen Trappers vier spelers vertrekken. Verder is het de nummer laatst van de ranglijst. Op zich geen enorm zware tegenstander, leek het. Maar de Berlijners komen in het Erika Hess Stadion sterk uit de startblokken. De eerste paar minuten zijn de twee ploegen aan elkaar gewaagd, zonder dat er overigens een schot op goal wordt gelost.

LEGS ON BUS

Het is na ruim vijf minuten de Tilburgse goalie -Ruud Leeuwesteijn deze avond- die als eerste onder druk wordt gezet. De eerste inzet weet hij te keren. Op de tweede -van Niklas Pilz- heeft hij geen antwoord. Volgens coach Bo Subr werkte de lange busreis naar Berlijn nog even door op het ijs. ‘Coming in here after a long bus trip and you’re playing a team that isn’t that good. That’s tough. I think the legs and minds of the players were still on the bus.’

Niet dat Trappers door de Berlijnse goal van de wijs gebracht wordt. Max Hermens maakt een minuutje later gelijk. Trappers gaat vervolgens op zoek naar de voorsprong. Het probeert Preussen onder druk te zetten door Leeuwesteijn van het ijs te halen op het moment dat er een straf voor de Berlijners aan zit te komen. Het levert niets op maar de power play die volgt wel. Een hard schot van Alexei Loginov is onhoudbaar voor Berlijn goalie Erik Reukauf.

FEILLOOS

Met nog een kleine vier minuten op de klok loopt Trappers verder uit. Er wordt achterin bij Preussen slecht uitverdedigd. Jonne de Bonth krijgt de puck op een presenteerblaadje. Hij kan zelf schieten maar gunt de kans aan Max Hermens en die knalt feilloos binnen.

Net als in de eerste periode is het ook in de tweede periode Berlijn dat als eerste scoort. Meerdere Preussenspelers staan rond de goal en steken richting de puck. De Tilburgse verdediging lijkt de puck kwijt te zijn. Sam Matthäs heeft ‘em wel gezien en werkt de puck over de doellijn. Maar ook net als in de eerste periode doet Trappers vrij snel wat terug. Danny Stempher is deze keer de doelpuntenmaker.

EINDELIJK

Drie minuten later slaat Trappers een definitief gat. De Berlijnse verdediging laat Jonne de Bonth vogeltje vrij staan. Twee verdedigers zijn bij de boarding met Twee Tilburgers in gevecht om de puck. Die belandt uiteindelijk bij Ivy van den Heuvel. Die bedenkt zich geen seconde en geeft hem hard op De Bonth. Die maakt een snelle schijnbeweging, legt daarmee de goalie in de luren en maakt de 5-2 voor Tilburg.

Daarmee heeft de lijn met Van den Heuvel, Hermens en De Bonth na twee periode drie goals te pakken. En dat is lekker, vertelt Max Hermens. ‘Het was fijn om ze er nu eindelijk wel in te schieten. Ik weet dat we nu al drie wedstrijden goed spelen met de lijn met Ivy en Jonne maar de puck wilde er niet echt in. Fijn dat je nu wel de beloning krijgt.’

BEHENDIG

De honger naar goals aan is aan Tilburgse kans dan nog steeds niet gestild. Halverwege de derde periode maakt Max Hermens op knappe wijze de zesde Tilburgse goal. Hij wordt zwaar op de huid gezeten als hij op de Berlijnse goal af gaat. Hij wordt uit balans gebracht maar weet toch de puck in de goal te krijgen. De doelpuntenmaker daar zelf over: ‘Ik ben een speler die het van zijn snelheid en behendigheid moet hebben. Het ging met hangen en wurgen maar op zo’n manier scoren, is altijd goed voor het zelfvertrouwen.’

IDIOTS

Binnen een minuut na de zesde goal valt ook Tilburgs zevende. Opnieuw Danny Stempher. Reden voor de coach van Preussen om een time out te nemen. Wat de Berlijners daarna op het ijs laten zien, is bizar, vindt coach Subr. ‘With nine minutes to go they call a time out. After that they’re running around like idiots. The game was over at that point. I don’t know what they were trying to prove but they were all over the place. That was dissapointing.’’

Preussen loopt tegen meerdere straffen op maar gelukkig komt Trappers er ongeschonden uit. Het krijgt nog wel een goal tegen. En zo wordt het in Berlijn 3-7 voor Trappers.

Foto: Rolf Lux (ECC Preussen Berlin)