Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Herner EV

TRAPPERS TEGEN HERNER EV OP JACHT NAAR EERSTE OEFENZEGE

Je hebt wedstrijden die spannend zijn, waar je op het puntje van je stoel zit en je hebt wedstrijden die zo spannend zijn dat zitten niet meer gaat. Je moet staan, je moet zingen. Zo’n wedstrijd speelde Trappers zondag tegen het Deense Esbjerg. Helaas verloor Trappers uiteindelijk de wedstrijd na een lange serie (dertien ieder) shootouts. Met de verliespartij heeft Trappers knappe wedstrijden op het ijs gelegd maar hebben de Tilburgers nog geen winstpartij deze oefenperiode. Die eerste overwinning moet vrijdag komen als Trappers thuis tegen Herner EV speelt.

OUDE BEKENDE

Trappers heeft tot nu toe tegen opponenten van een hoog niveau gespeeld. Twee  tegenstanders komen uit in de DEL 1, Bietigheim speelt DEL2 en ook Esbjerg werd iets hoger dan Trappers ingeschat. Herner EV is een bekende van Trappers, de ploeg komt ook in de Oberliga Nord uit.

HERNER EV

Ook Herne oefende tegen het Deense Esbjerg. Herner EV ging met 4-0 onderuit. Maar HEV-trainer Herbert Hohenberger was toch tevreden na afloop. ‘’We boden goed weerstand tegen een sterke tegenstander. We hadden zelfs een goal kunnen maken.’’ Herne scoorde afgelopen vrijdag voor het eerst niet deze voorbereiding. In de andere vijf oefenpotje maakte het team 25 doelpunten.

TILBURG TRAPPERS

Trappers scoorde wat minder vaak maar had ook zwaardere tegenstanders. De Tilburgers deden het prima deze voorbereiding. Zeker als je bedenkt dat coach Bo Subr nog niet alle spelers tot zijn beschikking heeft -Bastings, De Ruijter en Van Elten zijn geblesseerd. En ja, het moet natuurlijk beter maar Ivy van den Heuvel vindt dat de wedstrijden tot nu toe hoop geven op een mooi seizoen. ‘’Wanneer we voortborduren op de goede punten uit de oefenwedstrijden ben ik ervan overtuigd dat we wederom een mooi jaar tegemoet gaan’, liet hij na de partij tegen Esbjerg weten.

Selectie update (Blessures)

Zowel Mickey Bastings als Nick de Ruiter zijn er vrijdagavond vanwege blessures niet beschikbaar. Tijn Jacobs en Delany Hessels vullen de open gevallen plaatsen wederom op.