Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Esbjerg Energy (4-5 SO)

Nederlaag met perspectief voor Trappers

Achteraf knaagde het besef dat er meer in had gezeten tegen Esbjerg Energy. De 4-5 nederlaag (na penaltyshots) waarmee Tilburg Trappers zijn vijfde oefenduel afsloot, was er een met perspectief.

Hij is het type speler dat coach Bo Subr wellicht als eerste op het wedstrijdsheet zet. Ivy van den Heuvel is de Haarlemmerolie van de drievoudig Oberliga kampioen. ‘Ik schik me in iedere rol. Als ik het vuile werk moet opknappen, doe ik dat. Wanneer er wat anders gevraagd wordt, vul ik ook dat zo goed mogelijk in. Uiteindelijk gaat het er mij om dat we aan het einde van het seizoen wederom met die beker in onze handen staan.’

De Tilburgse captain speelde zondagmiddag in een lijn met Reno de Hondt en Danny Stempher. Het trio is min of meer uit nood geboren erkent Van den Heuvel. ‘De voorbereiding begon ik met Mickey (Bastings) en Reno. Door het wegvallen van Mickey en later Nick (de Ruijter) kwam Danny erbij. Ik vind het hartstikke leuk om met hen te spelen. Het zijn jongens waarvan ik denk dat zij de toekomst van Tilburg Trappers vormen.’

OMSINGELING

De formatie van coach Bo Subr domineerde in de eerste periode tegen de topploeg uit Denemarken. Tilburg was feller en verscheen regelmatig dreigend in de buurt van Esbjerg goalie Mathias Seldrup, al leverde het geen doelpunten op. Aan de andere kant schoten de gasten wel met scherp. Waar Trappers twee overtalsituaties verkwanselde, moest Tilburg doelman Ian Meierdres op een inzet van Eetu Arkiomaa capituleren. Tien seconden later strafte Colin Vock het volgende foutje van de thuisploeg af (0-2).

Met Giovanni Vogelaar in de strafbank voor tripping sloeg Trappers terug. Jonne de Bonth vond Brock Montgomery en de Canadees tekende voor de 1-2. ‘We speelden met twee gezichten vandaag’, analyseerde Van den Heuvel de prestatie van zijn team. ‘In het middenstuk waren we nonchalant en niet scherp, terwijl in de eerste en derde periode de rollen omgedraaid waren. In die fases speelden we Trappers hockey, creëerden we kansen en schaatsten zij achter ons aan. Dan is het jammer dat je jezelf niet beloond met een overwinning.’

IN EVENWICHT

Na de dweil nam Esbjerg het initiatief over. Met ragfijne snelle combinaties sneed men telkens weer door de Tilburgse defensie. De Denen sprongen echter slordig met de kansen om waardoor Trappers in de wedstrijd bleef. Sterker nog, met een op het oog houdbaar schot vanaf de blauwe zorgde Alexey Loginov voor een 2-2 tussenstand na veertig minuten ijshockey.

‘I think the game was okay. I expected more of my guys. On Friday in Herne our puck movement was a lot quicker and better and today that lacked in our game’, sprak Mark Pederson na afloop. De opdracht waarmee de Canadees zijn manschappen het ijs op had gestuurd was eenvoudig. ‘Playing on the road against a team which you don’t know we wanted to come out simple, get the feet moving and get some puck in deep. As the game went along we didn’t have quick transition to offense. We weren’t able to push the pace of the game to our advantage.’

MENTALE VEERKRACHT

In de slotperiode ontbrandde het duel volledig. Christian Wejse en Marc Hagel zetten de gasten tot twee keer toe op voorsprong, maar de mentale veerkracht van Trappers was bewonderenswaardig. Met twee voltreffers dwong Ivy van den Heuvel hoogstpersoonlijk een verlenging af. ‘Bij de eerste goal stap ik het ijs op voor Jonne. Ik zie dat Jordy (van Oorschot) de puck krijgt en roep naar hem dat ik inschaats. Zijn pass in de diepte was perfect en ik schoot hem in de verre hoek. De tweede viel na een schot van Gio recht voor mijn blad. Toen wilde ik hem door de goal heen schieten’, lachte de winger zijn tanden bloot.

In de toegevoegde tijd kreeg Trappers een numeriek overwicht toen Max French voor hooking naar de strafbank werd gezonden. De Tilburgers weigerden te profiteren waardoor penaltyshots de beslissing moesten brengen. In een ellenlange serie wisten beide ploegen de eerste vijf pogingen niet te verzilveren. Zowel Tilburg als Esbjerg schoot vervolgens driemaal raak. Via Felix Scheel pakten de gasten in de dertiende ronde uiteindelijk de overwinning.

‘Het is jammer dat we niet winnen. We hebben in de voorbereiding nog geen enkel duel gewonnen, terwijl we echt wel goede wedstrijden hebben neergezet. We hebben nog twee weken tot de start van het seizoen (21 september uit in Erfurt). Wanneer we voortborduren op de goede punten uit de oefenwedstrijden ben ik ervan overtuigd dat we wederom een mooi jaar tegemoet gaan’, besloot de tweevoudig doelpuntenmaker.

wedstrijdsheet