Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV (5-4 OT)

STERKE ‘NIJMEGEN-LIJN’ HELPT TRAPPERS AAN EERSTE OEFENZEGE

Tilburg Trappers heeft de eerste overwinning van de voorbereiding te pakken. In overtime (slechts 21 sec) maakte Ryan Collier de winnende goal tegen Herner EV. Dat deed hij op aangeven van Mitch Bruijsten, de overduidelijke Man of the Match in Tilburg vrijdagavond. Want ook al speelden anderen met vlagen best aardig, als je zoals Mitch Bruijsten bij alle Tilburgse goals betrokken bent, verdien je die titel dubbel en dwars. Bruijsten blonk uit in een uitstekend lopende ‘Nijmegen-lijn’.

Voor deze wedstrijd was hij in de lijn met Nardo Nagtzaam en broer Kevin gezet. De drie geboren Nijmegenaren vonden elkaar moeiteloos. Zoals na zestien minuten. Nagtzaam schoot toen de puck snoeihard voor de goal langs en Mitch Bruijsten veegde hem hard binnen. Het was de 1-1 want Herne had al na vijf minuten de 0-1 gemaakt. Dat was toen tegen de verhouding in; Trappers had al aardig wat kansen gehad en Herne nog niet. Maar één aanval van de Duitsers en de puck lag achter Ruud Leeuwesteijn.

In de tweede periode lukte er meer bij Trappers. De kansen gingen er toen wel in. Mitch Bruijsten maakte eerst op aangeven van (opnieuw) Nardo Nagtzaam en broer Kevin de 2-1 en scoorde daarna de 3-1 uit een voorzet van Jordy van Oorschot. Trappers had op dat moment al veel ruimer voor moeten staan. Vond ook uitblinker Mitch Bruijsten: ’We hadden genoeg kansen om te scoren maar het liep niet lekker.’

OVER DE LIJN?

En dus bleef het lang spannend. Vooral de laatste vijf minuten van de tweede periode was het slordig, hectisch maar daardoor ook spannend en vermakelijk. Met een kleine vijf minuten nog op de klok viel de 3-2 (Zuravlev) en nog geen drie minuten later werd het 3-3. Over die laatste goal was nog flink wat discussie. Leeuwesteijn leek de puck voor de lijn te pakken maar na overleg besloten de scheidsrechters dat de puck over de lijn was geweest. Liesegang kreeg de goal op zijn naam.

Trappers liet zich er totaal niet door van de wijs brengen; binnen dertig seconden was het 4-3. Nardo Nagtzaam wist Mitch Bruijsten opnieuw te vinden en die maakte zijn vierde van de avond. De ‘Nijmegen-lijn’ -Bruijsten, Bruijsten, Nagtzaam- liep uitzonderlijk goed vrijdagavond. Best knap aangezien ze pas deze week bij elkaar zijn gezet. ‘In de trainingen ging het al goed’, zegt Mitch Bruijsten, ‘we hebben het vandaag op het ijs ook laten zien dat we goed met elkaar spelen. We denken alle drie een beetje hetzelfde qua spelletje. We kunnen elkaar daardoor goed aanspelen en we weten daardoor wat we zelf met de puck doen. En dat werkt.’

TEVEEL GEMIST

Of dit een vaste lijn wordt, is nog afwachten. Van Mitch mag het: ‘Ik hoop het ook, maar we zullen moeten afwachten wat de coach vindt.’ Want coach Bo Subr is nog aan het uitproberen en hij is nog niet tevreden: ‘We missed too many chances. And four goals against is too much.’

Vier inderdaad want Herner EV maakte zeven minuten voor tijd gelijk. De verlenging was nog maar 21 seconden onderweg en toen kwam de beslissing in deze wedstrijd. Nu was het eens niet Mitch Bruijsten die scoorde maar hij was wel bij de goal betrokken. Mitch gaf de beslissende pass op Ryan Collier en die zorgde met de vijfde Tilburgse goals dat de eerste oefenzege van de voorbereiding een feit was.

SUPPORTER ONWEL

Voorafgaand aan het laatste thuisduel van Tilburg Trappers in de oefencampagne werd IJssportcentrum Stappegoor opgeschrikt door een zeer vervelend incident. Vlak voor de openingsface-off werd één van de toeschouwers onwel en moest worden gereanimeerd. Met een ambulance werd hij vervoerd naar het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg.

Bestuur, spelers, staff en supporters van Tilburg Trappers wenst hem, zijn familie, vrienden en naasten veel sterkte en beterschap toe.

Man of the Match
Mitch Bruijsten (Foto Brigitte Jansen)