Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Herner EV ontvangt Trappers in laatste oefenduel voor start competitie

Afgelopen vrijdag won Tilburg Trappers in eigen huis van Herner EV (5-4 OT). Vanmiddag zoeken de twee clubs elkaar opnieuw op in een laatste oefenduel voor de Oberligacompetitie echt van start gaat volgende week. Dit is dé kans voor Tilburg om te laten zien of ze ook in het hol van de leeuw kunnen winnen van Herne.

SCHAATSEN AAN DE WILGEN HANGEN

Eergisteren trad Herner EV voor het eerst op met hun nieuwe coach. Danny Albrecht verving coach Herbert Hohenberger die afgelopen week bekend heeft gemaakt ernstig ziek te zijn en zich nu wil concentreren op zijn medische behandeling. Albrecht, tot voor kort nog speler in het team van Herne, nam zijn trainingstaken nu voor het eerst over: “In het begin was het wel een beetje gek om niet op het ijs, maar achter de boarding te staan. Het is niet makkelijk om als speler op zo’n korte termijn de schaatsen aan de wilgen te hangen, maar ik voel me vereerd dat de club mij deze taak toevertrouwd. Ik zal mijn best doen om door te gaan met het werk dat Herby is begonnen!”

Over de wedstrijd tegen Trappers zei Albrecht: “In het begin hadden we iets te veel respect voor het sterke team van Trappers, maar we wisten steeds beter in de game te komen. Zelfs nadat Tilburg op twee doelpunten voorsprong kwam, gaven wij niet op!”

BROEDERLIEFDE

Coach Albrecht was niet de enige primeur van Trappers’ tegenstander vrijdag; het was voor het eerst dat de broers Mike en Tom Schmitz samen speelden voor Herne. Maar broers heeft Trappers ook, en wat voor broers! Mitch en Kevin Bruijsten speelden eergisteren voor het eerst in dezelfde aanvalslijn. Samen met de eveneens uit Nijmegen afkomstige Nardo Nagtzaam vormden de broers wat al ‘de Nijmegenlijn’ werd genoemd. Mitch Bruijsten wist vrijdag zelfs vier keer te scoren tegen Herne en werd daardoor terecht verkozen tot ‘man of the match’.

CONFRONTATIE

Na Bietigheim, Esjberg, Krefeld en Düsseldorf was Herner EV de eerste Oberligategenstander van dit pre-season. Terugkijkend in het Oberligaverleden van Trappers, is te zien dat de twee clubs elkaar vrijdag voor de tiende keer troffen. Tien keer speelden ze al tegen elkaar en van die tien keer won Tilburg zeven wedstrijden. Het laatste succes van Herner EV tegen Tilburg Trappers stamt zelfs uit 2016. Op papier is Trappers dus zeker de sterkere ploeg. Bo Subr was na afloop echter niet tevreden over de prestaties van zijn team: “Four goals against is too many!” Het is dus de vraag of Trappers zijn winning streak tegen Herner EV kan volhouden als ze de ploeg vanmiddag om 17.00 uur in de Hannibal Arena treffen voor het laatste oefenduel voor de competitie echt van start gaat.