Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (1-4)

Trappers wint laatste oefenduel tegen Herner EV

Met een overtuigende eindscore van 1-4 heeft Tilburg Trappers het laatste oefenduel succesvol afgerond dit weekend. Zondagmiddag speelde Trappers voor de tweede keer afgelopen weekend tegen Herner EV, ditmaal bij de Duitse club thuis. Ondanks een wat vreemde wedstrijd, heeft het team van Bo Subr zich niet van slag laten brengen en laten zien klaar te zijn voor de competitie.

VOORSPRONG

Tilburg zette de spelers van Herner EV meteen op scherp door binnen drie minuten op voorsprong te komen. Ryan Collier wist de puck al vroeg in de wedstrijd achter goalie Michel Weidekamp te schieten. “We started well,” sprak coach Bo Subr bevestigend na de wedstrijd. “We generated some good chances and got the upper hand in the first period.”

Tijdens de eerste twintig minuten heeft Weidekamp inderdaad zijn handen vol aan de doelpogingen van Tilburg. Uiteindelijk kan de goalie van Herne echter niet voorkomen dat Jonne de Bonth in de zeventiende minuut de voorsprong voor Trappers met nog een goal vergroot.

RESPECT

Herne’s kersverse coach Danny Albrecht weet naderhand de achterstand van zijn team na de eerste periode wederom aan ‘te veel respect voor de tegenstander’. Tijdens de tweede periode leken de Duitsers echter meer op hun gemak te zijn op het ijs en was Marcus Marsall de enige speler die avond die voorbij Ian Meierdres kwam. De stand is halverwege de wedstrijd nu 1-2.

Tijdens de tweede periode liepen de straffen voor beide teams aardig op. Bo Subr: “It was a strange game. There was a lot of powerplay and penalty killing on both sides. We did get some quality shots, but unfortunately they didn’t go in. We missed consistency”

STRANGE

In de derde periode schaalde Albrecht de ‘vreemdheid’ van de wedstrijd op door vijf aanvallers tegelijk het ijs op te sturen. “Zo aan het einde van de wedstrijd hadden we goals nodig, dus probeerde we dit uit. Om diezelfde reden haalden we ook de laatste minuut onze goalie van het ijs.” Helaas voor Albrecht en zijn team werkte het niet zoals hij gewild had. Met nog één minuut op de klok sloeg Max Hermens Herner’s droom op een gelijkstand aan diggelen met de 1-3. En slechts seconden voor de zoemer het einde van de wedstrijd aankondigde, maakte Nardo Nagtzaam het karwei af en scoorde hij een empty netter.

Terug in de bus naar huis is coach Bo Subr positief over het komende seizoen. “I believe that this team, when everyone’s healthy and there aren’t any injuries, is a team that can play good hockey. We just have to tweak some things a bit more and work on that consistency.”

SEIZOEN 2018-2019

Hiermee komt de oefencampagne van dit seizoen positief ten einde en gaat Tilburg Trappers vol vertrouwen het nieuwe seizoen in. Aankomende vrijdag zal het team de eerste kilometers afleggen om de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018-2019 te spelen tegen de TecArt BlackDragons in Erfurt.

De eerste thuiswedstrijd zal op zondag 23 september plaatsvinden tegen EC Harzer Falken.