Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Herner EV

Herner EV laatste halte voor start Meisterrunde

Vijf ploegen (Tilburg, Leipzig, Duisburg, Essen en Hannover (Scorpions)) zijn zeker van een plaats in de Meisterrunde. Hannover indians (thuis tegen Hamburg) heeft nog twee punten nodig om hun positie veilig te stellen. Trappers opponent Herne bezet nu plaats zeven met één punt voorsprong (en een beter doelsaldo) dan nummer acht, Halle. Een overwinning in Tilburg en Herne is zeker van een plaats in de Meisterrunde.

Onderlinge serie

Twee maanden en een dag geleden troffen Trappers en Herne elkaar voor het eerst deze ijshockeyjaargang. De Tilburgers kenden een probleemloze avond in de Gysenberghalle. Dankzij de periodestanden 1-4, 1-2 en 0-1 werk het een ruime 2-7 zege voor de tweevoudig Oberliga kampioen.

Opvallend feit

Op 4 december kwam er een einde aan de samenwerking tussen Frank Petrozza en Herner EV. Na ruim vijf jaar vertrok de sympathieke Duits-Canadees naar Duisburg waar hij de eindverantwoordelijke in de bank werd. Herne vond een opvolger in Uli Egen. De 61-jarige was van 2007 tot 2009 coach in Geleen.

Trappers

Meer en meer lijkt Moskitos Essen zich te ontpoppen tot een ware Angstgegner voor Tilburg Trappers. Ook in de Eishalle am Westbahnhof lukte het de Tilburgers dinsdagavond niet om als overwinnaar van het ijs te stappen (5-4 verlies na verlenging).

Het herstel in het tweede deel van het duel biedt voor de koploper in de Oberliga Nord echter voldoende aanknopingspunten. Na de 4-2 van Andre Bires in de 37e minuut was het vooral Trappers wat de klok sloeg. De geelblauwe formatie kwam via goals van Parker Bowles (penaltyshot) en Mitch Bruijsten (met extra veldspeler) terug tot 4-4, had Essen bij de keel, maar vergat zichzelf met een overwinning te belonen. In de extra tijd ging het alsnog mis voor Trappers toen Christoph Ziolkowski zijn ploeg een bonuspunt schonk.

Herne

Ondanks de Kerstgedachte kende de huidige nummer 7 in de Oberliga Nord weinig mededogen met ECC Preussen Berlin. Voor de twee keer in vier dagen kwamen er dubbele cijfers op de borden. In de Duitse hoofdstad werd het 2-11 voor Herne; op Tweede Kerstdag eindigde de ontmoeting met een 11-3 zege voor de equipe van coach Egen.

Afwezigen

Nick de Ruijter mist ook de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Giovanni Vogelaar keert na zijn schorsing weer terug bij de selectie. Vanuit het toekomstteam sluiten Wouter Sars en Floris van Elten aan. Voor de (voorlopig) belangrijkste wedstrijd van het jaar heeft coach Egen al zijn spelers aan boord.

Who’s Hot

In de Kruikenstad kunnen 21 spelers minimaal een punt overleggen. De meest scorende speler is Parker Bowles met 21 treffers, terwijl Danny Stempher het vaakst de beslissende pass gaf. De teller staat voor de center op 26 assists. Het vaakst bestraft in het Tilburgse keurkorps is Brock Montgomery met 84 strafminuten. Aaron McLeod voert de topscorerslijst aan in Herne. De aanvaller verzamelde 25 goals en 26 assists in 25 duels.

Voorlopig speelschema in de Meisterrunde Oberliga Nord

In verband met het feit dat nog niet definitief bekend is welke zeven (7) teams zich hebben geplaatst voor de Meisterrunde Oberliga Nord is het totale schema van deze Meisterrunde nog niet helemaal bekend.

Voorlopig (kan nog wijzigen) zijn de eerste vier wedstrijden voor Tilburg Trappers als volgt:

Datum Tijd Thuis Uit
30-12-2017 20:00 Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers
02-01-2018 20:00 Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig
05-01-2018 20:00 Tilburg Trappers vs. Hannover Indians
07-01-2018 18:15/18:30 Halle/Herne vs. Tilburg Trappers

Aan het einde van de week zal het verdere schema bekend worden gemaakt.