Terug naar Nieuws

Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (5-4 OT)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers verliest in overtime 4-5 tegen Essen

Na het eerste thuisverlies van Tilburg Trappers tegen Moskitos Essen afgelopen vrijdag, zijn de mannen van Bo Subr op zoek naar winst in hun revanchematch gisteren bij Moskitos thuis. Ondanks goed spel van zowel Trappers als Moskitos, verliest het Tilburgse team met 4-5 in overtime.

Zoals de stijl van Trappers betaamt, wordt de druk meteen hoog opgevoerd in de eerste periode: Trappers is op zoek naar het eerste punt. Helaas verloopt het aanspelen van elkaar wat rommelig en als in de vierde minuut Boet van Gestel wegens charging op de strafbank belandt, maakt Moskitos Essen gebruik van de overtalsituatie en scoort het eerste doelpunt. Als niet veel later Reno de Hondt voor Trappers op de bank belandt, weet Trappers met behulp van goede penaltykilling de puck deze keer uit het doel te houden. Aan het einde van de eerste periode zijn er meerdere kansen voor Trappers, maar helaas weet de opnieuw sterk spelende Essengoalie Sebastian Staudt het doel leeg te houden.

De tweede periode begint zoals de eerste had moeten beginnen: een prachtig schot vanaf de blauwe lijn door Kilian van Gorp. Op Vogelaareske wijze verdwijnt de puck achter Staudt in het net. De gelijkmaker drukt Moskitos enigszins in de verdrukking en de ploeg uit Essen komt een tijdlang aan niet meer toe dan verdedigen. Helaas zijn het kleine foutjes in de Tilburgse verdediging die het spel van Essen nieuw leven inblazen. Ondanks het ditmaal goed gebruik maken van een powerplaysituatie (Tom Fiedler moet na het opvoeren van een puik stukje toneel naar de bank voor delaying the game), waarin Ryan Collier weet te scoren, weet Essen nog drie punten te maken deze periode.

In de derde periode zet Trappers alles op alles. Parker Bowles wordt door de iets te fanatieke verdediging van Moskitos beloond met een penalty die hij op succesvolle wijze weet af te ronden. Staudt blijft echter machtig standhouden als schot op schot volgt op de Duitse goalie. Het speeltempo is hoog en twee minuten voor einde van de reguliere speeltijd is het Mitch Bruijsten die Staudt eindelijk weet te omzeilen. Als Trappers en Moskitos daarna vier tegen vier in overtime tegen elkaar strijden, is het echter Christoph Ziolkowski die de wedstrijd wint voor Moskitos Essen en de puck achter Meierdres in de goal plant.

Ondanks het verlies tegen Moskitos Essen, staat Tilburg Trappers, nog altijd net boven Leipzig, op de eerste plaats in de ranglijst. Het wordt nog spannend voor de zevende positie en dus wie er mee mag naar de Meisterrunde: Herner staat met slechts 1 punt verschil op de zevende plek, net boven Saale Bulls Halle. Halle moet aankomende donderdag thuis spelen tegen Moskitos Essen en Tilburg speelt aankomende donderdag thuis tegen Herner. Nummer twee, IceFighters Leipzig, reist donderdag af naar de nummer drie op de ranglijst: Füchse Duisburg.

Voorlopig speelschema in de Meisterrunde Oberliga Nord

In verband met het feit dat nog niet definitief bekend is welke zeven (7) teams zich hebben geplaatst voor de Meisterrunde Oberliga Nord, is het totale schema van deze ronde nog niet bekend. Voorlopig zijn de eerste vier wedstrijden voor Tilburg Trappers als volgt (kan nog wijzigen):

Datum Tijd Thuis Uit
30-12-2017 20:00 Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers
02-01-2018 20:00 Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig
05-01-2018 20:00 Tilburg Trappers vs. Hannover Indians
07-01-2018 18:15/18:30 Halle/Herne vs. Tilburg Trappers

Aan het einde van de week zal het verdere schema bekend worden gemaakt.