Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herne EV (7-4)

Foto Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers als nummer 1 naar Meisterrunde

Met een 7-4 overwinning op Herner EV kroonde Tilburg Trappers zich tot de sterkste ploeg van het reguliere seizoen in de Oberliga Nord. Vier minuten voor tijd stond het nog 5-4, maar twee late goals hielpen de formatie van coach Bo Subr alsnog aan een ruime zege.

Voor zowel Trappers als Herne was het duel van donderdagavond er een met belangen. Wel met verschillende belangen. Zo kon Tilburg bij winst de papieren titel kampioen van het reguliere seizoen in de Oberliga Nord voor zich opeisen, terwijl de gasten uit Herne bij een overwinning verzekerd waren van een plaats in de Meisterrunde.

Voor 2575 toeschouwers in het IJssportcentrum Stappegoor maakten Tilburg en Herne er een waar doelpuntenfestijn van. De elf treffers konden echter de defensieve slippertjes en onzorgvuldige passing soms maar moeilijk verbloemen. In de openingsperiode hielden beide ploegen hun troeven angstvallig tegen de borst. Via Aaron McLeod kwamen de gasten op voorsprong, maar binnen twee minuten herstelde Kevin Bruijsten de schade.

Het tweede bedrijf kende twee gezichten: tot halverwege de periode was Tilburg de bovenliggende partij, daarna namen de bezoekers het heft in handen. Brock Montgomery (geplaatst polsschot) en Danny Stempher (na subliem voorbereidend werk van Parker Bowles) verwenden de hondstrouwe aanhang met twee fraaie doelpunten. Kansen op een nog ruimere voorsprong werden niet verzilverd tot afgrijzen van Mickey Bastings. ‘Natuurlijk willen we het goede voorbeeld geven en baas zijn op het ijs. Desalniettemin moet de productiviteit van onze lijn verder omhoog.’

In de slotperiode ontbrandde de wedstrijd volledig. Nardo Nagtzaam en Reno de Hondt leken Trappers met twee treffers in veilige haven te brengen. De ruime voorsprong bleek echter van korte duur. Herne’s clubtopscorer Aaron McLeod gaf met twee voltreffers Herne nieuw moraal. Tilburg boog, maar brak niet. Brock Montgomery behield het overzicht en bood Nardo Nagtzaam vier minuten voor tijd een niet te missen kans. Met een empty netter legde Ivy van den Heuvel de eindstand vast.

‘De 6-4 van Nardo vormde de nekslag. Daarna zag je bij hun de kopjes naar beneden gaan, aldus Jordy van Oorschot. De geroutineerde verdediger kijkt uit naar de duels in de Meisterrunde. ‘Nu wordt het echt leuk. Met alle respect, maar spelen tegen Duisburg of Essen is leuker dan een duel in Berlijn. Hopelijk is Nick (de Ruijter) dan ook weer van de partij want die jongen is zo belangrijk voor ons team. Dat wordt niet door iedereen onderkend, maar met zijn speelwijze geeft hij zoveel energie.’