Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing (MR): Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

Trappers opent Meisterrunde in Hannover

Er wordt veel gevraagd van de ijshockeyers van Tilburgers. Waar men donderdagavond met een 7-4 zege op Herner EV het reguliere seizoen afsloot, wacht zaterdagavond al het eerste examen in de Meisterrunde: Hannover Scorpions

Onderlinge serie

Tijdens het reguliere seizoen liep Tilburg tegen drie nederlagen aan. Een daarvan was op 1 oktober tegen de equipe van coach Dieter Reiss (3-2). Vrijdag 1 november revancheerde Trappers zich met een 3-1 zege.

Opvallend feit

De Scorpions powerplay was de sterkste tijdens het reguliere deel van het seizoen. 103 maal stond men met een man meer op het ijs en dit leverde 30 treffers op (29,1%). Ter vergelijk: Trappers kan 22 goals uit 104 overtalsituaties overleggen.

Scorpions

Met een 3-5 overwinning sloot Hannover in Erfurt het reguliere deel van de ijshockeyjaargang 2017-2018 af. Gemakkelijk ging het allerminst, maar het venijn zat in de staart voor de manschappen uit de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen. Liefst vijf doelpunten vielen er tijdens de laatste zeven minuten en 25 seconden. Voor de Scorpions scoorden Christoph Koziol, Sean Fisher, Michael Budd, Bjorn Bombis en Patrick Schmid.

Trappers

In een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor maakte Tilburg hardhandig een einde aan het laatste sprankje hoop op de Meisterrunde voor Herner EV. Dankzij de periodestanden 1-1, 2-1 en 4-2 werd het 7-4 voor de regerend Oberliga kampioen.

‘De 6-4 van Nardo vormde de nekslag. Daarna zag je bij hun de kopjes naar beneden gaan, aldus Jordy van Oorschot. De geroutineerde verdediger kijkt uit naar de duels in de Meisterrunde. ‘Nu wordt het echt leuk. Met alle respect, maar spelen tegen Duisburg of Essen is leuker dan een duel in Berlijn. Hopelijk is Nick (de Ruijter) dan ook weer van de partij want die jongen is zo belangrijk voor ons team. Dat wordt niet door iedereen onderkend, maar met zijn speelwijze geeft hij zoveel energie.’

Afwezigen

Dieter Reiss kan putten uit zijn voltallige selectie. Nick de Ruijter mist ook de eerste wedstrijd van de Meisterrunde. Vanuit het toekomstteam reizen Wouter Sars en Floris van Elten mee naar Hannover.

Who’s hot

Patrick Schmid is the go-to-guy bij Hannover. De forward, die in de eerste editie van het tweeluik met Trappers twee keer succesvol was, bezet met 54 punten (29 goals en 25 assists) de tweede plaats op de overall topscorerslijst. Reno de Hondt tekende voor een dubbelslag in de thuisbeurt tegen de Scorpions. Het is één van de 12 goals van de Tilburger dit seizoen. Daarnaast verzorgde de center 21 maal de beslissende pass.