Terug naar Nieuws

(MR)Hannover Scorpions vs, Tilburg Trappers (5-4 SO)

Foto ChrisGar Phothographie

 

Valse start Trappers in Meisterrunde

Tilburg Trappers is er niet in geslaagd Hannover Scorpions voor de tweede maal dit seizoen pootje te lichten. Beide partijen hadden penaltyshots nodig om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk won de ploeg van coach Dieter Reiss met 5-4.

Erg lang hielden Hannover en Tilburg de 1163 toeschouwers in de sfeervolle Hus de Groot Eishalle in spanning over wie er met de winst van het ijs zou stappen. Even na half elf voorzag verdediger Dennis Schütt het openingsduel in de Meisterrunde voor beide ploegen van een feestelijk Duits randje door Trappers-doelman Ian Meierdres in een rechtstreeks duel het nakijken te geven.

In vergelijking met de confrontatie donderdagavond met Herne kon coach Bo Subr niet beschikken over Jordy van Oorschot. De ervaren verdediger liet verstek gaan omdat hij elk moment voor de derde keer vader kan worden. De strijd tussen de nummer vier en één van het reguliere seizoen kwam maar moeizaam op gang. De spanning van het niet willen verliezen leek een verlammende werking op beide ploegen te hebben waardoor de openingsperiode doelpuntloos werd afgesloten.

In het tweede deel gooiden beide coaches hun troeven op tafel, won het duel aan amusementswaarde en vielen er maar liefst zes doelpunten. Nardo Nagtzaam en Wouter Sars (zijn eerste treffer in de Tilburgse hoofdmacht) zette de tweevoudig Oberliga kampioen op pole position. Een zwakke fase van Trappers gaf het spelbeeld echter een compleet andere aanblik. Binnen negen minuten boog de thuisclub de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. In de slotminuut bracht Mitch Bruijsten de stand weer in evenwicht: 3-3.

De vermoeidheid kreeg in het slotstuk steeds meer grip op de gastheren. Enkel dankzij vier magistrale reddingen van doelman Björn Linda slaagde Hannover erin Trappers van het lijf te houden. Geheel tegen de verhouding in kogelde de onlangs teruggekeerde Robin Thomson zelfs de 4-3 op het scorebord. Nardo Nagtzaam zorgde voor gerechtigheid met de gelijkmaker. In het vervolg en de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor penaltyshots de beslissing brachten.

‘Volstrekt onnodig’, zo omschreef Ivy van den Heuvel de nederlaag van zijn ploeg. ‘We speelden erg wisselvallig vanavond. Hele sterke fases werden afgewisseld met zwakke momenten. Natuurlijk had het ook zo maar onze kant op kunnen vallen. We waren een paar keer enorm dichtbij, maar hun goalie stond op z’n kop.’ Door de nederlaag én de zeges van Duisburg en Halle wordt het gat met de achtervolgers kleiner. Dinsdag wacht de confrontatie met nummer twee, Icefighters Leipzig. ‘Iedereen moet de komende dagen in de spiegel kijken en zorgen dat hij er dan klaar voor is.’