Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig

Trappers op zoek naar goedmaker valse start Meisterrunde

Helaas trok Tilburg Trappers afgelopen weekend aan het kortste eind in de eerste wedstrijd van de Meisterrunde tegen Hannover Scorpions. Beide teams voerden een bloedstollende strijd waarin uiteindelijk door shootouts Trappers het moest afleggen. Dinsdag speelt Trappers tegen EXA IceFighters Leipzig dat ook zijn eerste wedstrijd in de Meisterrunde verloor.

EXA IceFighters Leipzig

Afgelopen zaterdag verloor Leipzig in overtime van hun grootste tegenstander Füchse Duisburg. De wedstrijd in Leipzig ging lang gelijk op tussen de twee aartsrivalen. Uiteindelijk dolf Leipzig het onderspit in overtime. Coach Sven Gerike van IceFighters schoof het af op vermoeidheid van zijn spelers. “Am Ende fehlte dann leider etwas die Kraft.”
Overigens is Leipzig niet bijzonder effectief in het winnen in overtime. Dit jaar wist de ploeg uit Oost-Duitsland slecht één van de vijf overtime-wedstrijden te winnen.

Tilburg Trappers

Trappers heeft meer ervaring met overtime dit jaar en heeft tot nu toe al zeven keer in extra tijd het beslissende punt moeten maken. Op twee keer na, lukte dit Tilburg ook altijd. De laatste twee keer dat Trappers geconfronteerd werden met overtime, waren echter de twee keer dat de ploeg dit niet lukte. Onder andere ook hun eerste wedstrijd in de Meisterrunde afgelopen zaterdag tegen Hannover Scorpions. Trappers verloor toen met 5-4 van Scorpions.

Game day

Beide ploegen zijn in hun eerste wedstrijd in de Meisterrunde geconfronteerd met een verlies in overtime (Tilburg zelfs door middel van penaltyshots) en zullen erop gebrand zijn om deze valste start goed te maken. In de statistieken staat Tilburg Trappers als tweede genoemd in het rijtje ‘Angstgegner’ van IceFighters Leipzig (onder Füchse Duisburg). De twee ploegen troffen elkaar sinds 2015 tot nu toe acht keer en zeven van die wedstrijden werden door Trappers gewonnen. In de competitie van dit jaar speelde Trappers twee maanden geleden thuis tegen Leipzig en wist toen net te winnen, in overtime, van IceFighters. In de revanchematch twee weken geleden won Trappers glorieus in Leipzig met 4-1.

Info team (Geblesseerde – geschorste spelers -overige)

Ten opzichte van het team van zaterdagavond uit tegen Hannover Scorpions zijn er geen wijzigingen. Nick de Ruijter is de enige afwezige.