Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg trappers vs. Hannover Scorpions (Game 3)

Sleutelduel in Stappegoor

(Stand best-of-five serie 1-1)

 

Tilburg Trappers kan vrijdagavond in eigen huis een reuzenstap zetten richting finale van de play-offs in de Oberliga. Bij winst hebben de Tilburgers nog één zege nodig om de eindstrijd te bereiken.

Onderlinge serie

De best-of-five serie is nu een best-of-three geworden. Trappers won de eerste ontmoeting (4-2), terwijl Hannover woensdagavond in eigen huis na penaltyshots toesloeg (4-3).

Opvallend feit

Het aanvangstijdstip voor de vierde wedstrijd (zondag 8 april) is aangepast. Aanvankelijk stond de openingsface-off voor 20.00 uur gepland, maar dit is drie uur vervroegd (17.00 uur).

Trappers

Tot 99 seconden voor tijd had de regerend Oberliga kampioen woensdagavond uitzicht op wederom een overwinning. Totdat Sean Fischer de Scorpions in een alles-of-niets poging de 3-3 op het scorebord knalde.

‘De nederlaag is doodzonde en volstrekt onnodig. We gaven de goals veel te makkelijk weg’, aldus Ivy van den Heuvel. Mickey Bastings onderschreef de zienswijze van zijn aanvoerder. ‘Als je met 0-3 voorstaat mag je deze voorsprong niet meer uit handen geven.’

Scorpions

Het was niet de start, maar zeker wel het einde dat Hannover zich wenste woensdagavond in wedstrijd twee van de halve finale tegen Trappers. Voor eigen publiek trokken de Nedersaksen de stand in de best-of-5 serie gelijk.

Who’s hot

Ivy van den Heuvel is met twee goals in de halve finale de meest trefzekere aanvaller in het Tilburgse keurkorps. Danny Stempher en Mickey Bastings gaven twee maal de beslissende pass tegen de Scorpions. Brock Montgomery incasseerde 25 strafminuten. Patrick Schmid en Bjorn Bombis voeren met 15 punten uit 11 wedstrijden de topscorerslijst in de play-offs aan voor Hannover aan, terwijl Thomas Pape de meest bestrafte Scorpion is met 14 strafminuten.

Statistiek

Voor de eerste maal in deze play-offs stapte Trappers niet als overwinnaar van het ijs. Zeven duels werden met een overwinning afgesloten, maar Hannover maakte voor 1710 toeschouwers een einde aan de Tilburgse zegereeks. Ondanks de nederlaag was de ploeg van coach Bo Subr +5 in wedstrijd 2. Brock Montgomery ontbreekt vrijdagavond als gevolg van zijn game misconduct die hij in de derde periode opliep.

Stand na Game 2 halve finale Oberliga Play-Offs