Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg trappers (4-3 SO)

Foto ChrisGar Photographie

TRAPPERS GEEFT RUIME VOORSPRONG WEG EN VERLIEST NA SHOOT-OUTS

Het leek lang prima te gaan. Tilburg Trappers was tot een kwartier voor tijd op weg naar een 2-0 voorsprong in de serie met Hannover Scorpions. Maar het ging mis. Uiteindelijk verloren de mannen van Bo Subr na shoot-outs. ‘’A tough loss’’, noemde de coach het na afloop.

In de eerste periode waren er kansen voor beide ploegen. De uitstekende doelmannen -Ian Meierdres aan Tilburgse kant en Björn Linda aan Hannoverse kant- hielden hun goals schoon.

3-0 VOORSPRONG

Na de tweede periode leek de wedstrijd al een heel eind beslist. In goed twaalf minuten scoorde Trappers drie keer. Giovanni Vogelaar maakte de eerste. Op aangeven van Nardo Nagtzaam joeg hij de puck achter goalie Linda. Nog geen zeven minuten later maakte captain Ivy van den Heuvel er, unassisted, 2-0 van. Weer vijf minuten later zette Parker Bowles de Tilburgers op een comfortabele 3-0 voorsprong.

COMEBACK

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. ‘’We got the lead and had a couple of power plays. But we did nothing on those power plays. It wasn’t like Monday’’, vertelt Bo Subr. ‘We should’ve gone up a couple more goals then.’’

Natuurlijk was er bij een 3-0 stand een offensief van Hannover te verwachten. En dat kwam er! Zes minuten in de derde periode verkleinde Scorpions’ captain Sebastian Lehmann de achterstand. En niet veel later maakte Dennis Schütt het echt weer spannend.

A LOT OF KILLING

Het was daarna nog acht minuten billenknijpen voor de mannen van coach Subr. Het zat hen in de derde periode niet mee, vindt de coach. ‘’We got a lot of penalties. Especially the penalty against Brock (5 + Game) hurt us. It wasn’t that they had a lot of shots and chances but those penalty kills were hard on us. Some of the guys had to do a lot of ‘killing’.’’

Trappers hield het spervuur van Scorpions minutenlang tegen maar met 1,5 minuut te gaan, glipte er toch een langs Meierdres. Hannover goalie Linda was van het ijs gehaald om Scorpions meer aanvalskracht te geven. En dat loonde: 3-3 en de hus de groot Eisarena kolkte. Zou Scorpions dan voor de derde keer dit seizoen de confrontatie in Hannover winnen?

20 MINUTEN EXTRA

Misschien werd het beslist in de verlenging. In die extra tijd -20 minuten in de play-offs- waren er kansen over en weer. Trappers had (licht) de overhand maar scoorde niet. Aangezien ook Hannover geen doelpunt wist te scoren (onder meer dankzij een puike redding van Meierdres 2 minuten voor tijd), moesten shoot-outs uitkomst bieden.

MISSERS

Beide ploegen misten de eerste shoot-out. Chad Niddery scoorde vervolgens de tweede voor Scorpions. Parker Bowles wist in zijn poging Linda niet te passeren. De goalie pakte zijn inzet. Dennis Schütt kon het dan afmaken voor Hannover Scorpions en deed dat ook. De ‘win’ ging naar Hannover.

Na afloop van de wedstrijd staat coach Bo Subr niet al te lang stil bij de nederlaag. ‘’It’s a tough loss but we are not gonna win this one anymore. We’ve got to change a couple of small things and try to stay out of the penalty box. Be smarter about that.’’ En dan moet winst er in zitten voor Trappers als het vrijdag thuis de derde wedstrijd tegen Hannover speelt. De Tilburgers moeten het wel zonder Brock Montgomery doen. Hij is vrijdag geschorst.