Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (Game 2)

TRAPPERS WIL EINDELIJK WINNEN BIJ HANNOVER SCORPIONS

De eerste confrontatie tussen Trappers en Scorpions, op tweede paasdag in Tilburg, liet zien dat de ploeg van Bo Subr weet wat kansen creëren is. Helaas voor de Tilburgers staat er een bijzonder goede keeper in de goal bij Hannover. Björn Linda wist 45 van 49 schoten op doel -vaak spectaculair- er uit te houden. Vier keer was de inzet zelfs voor Linda onhoudbaar. Het werd 4-2 voor Trappers. Daarmee blijft de traditie van op 1-0 voorkomen in de serie ook deze ronde van de play-offs in stand. Of de traditie van de clean sweep in stand blijft, valt nog maar te bezien.

HANNOVER SCORPIONS

Scorpions heeft niet alleen een goede goalie. De Hannoverse ploeg beschikt ook over het levensgevaarlijke duo Schmid-Bombis. In de reguliere competitie waren de twee elk goed voor 86 punten (een gedeelde derde plek in de topscorerslijst.) In de play-offs scoorden Patrick Schmid (15) en Björn Bombis (14) samen 29 punten. Een gelukje voor Trappers is misschien dat Schmid nog wel eens tegen een straf aan loopt. Net als veel ploeggenoten van hem. Scorpions kreeg tot nu toe de meeste strafminuten (201 minuten) in de play-offs.

TILBURG TRAPPERS

Over tegen straffen aanlopen, kan Trappers meepraten. Alhoewel het in de play-offs beter gaat dan in het reguliere seizoen (18,5 min./wedstrijd), krijgt de ploeg van Bo Subr nog altijd 16,6 minuten straf per wedstrijd. Een 4-on-5-situatie kost energie en op zich kan de ploeg dat natuurlijk aan maar wat minder van die situaties is tegen het einde van het seizoen altijd wenselijk. Niet dat Trappers voorzichtiger speelt. De Tilburgers klappen er iedere wedstrijd vol op en zullen dat woensdag in de tweede wedstrijd van deze serie ook doen.

NOG NIET GEWONNEN

Dat zal ook wel moeten want de hus de groot Eisarena in Hannover is dit seizoen een onneembare vesting voor Trappers. De Tilburgers verloren er nipt de seizoensopener. Een kleine drie maanden later ging Trappers opnieuw onderuit. Deze keer had Hannover een shootout nodig om de Tilburgers te verslaan. De verschillen waren beide wedstrijden klein, dus de kans dat Trappers de traditie van een clean sweep in stand houdt, is zeker aanwezig.