Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Hannover Indians

Tilburg Trappers maakt zich klaar voor harde strijd tegen Hannover Indians

“This is how it’s supposed to be,” zei Trappers trainer Bo Subr na afloop van de wedstrijd Hannover Indians tegen Tilburg Trappers vorige maand: “Two great teams that have skilled players and battle hard against each other.” Trappers won op 3 november in overtime met 3-4 in Hannover.

Hannover Indians

Afgelopen vrijdag verloor Indians thuis van Saale Bulls Halle met 1-3. Alleen forward Andreas Morczinietz wist een doelpunt te scoren. De drie wedstrijden daarvoor waren echter allemaal in het voordeel van de Indianen uit Hannover. Coach Len Soccio: “We zijn een sterk team dat zich elke wedstrijd weer meer weet te ontwikkelen en beter gaat spelen.”

Tilburg Trappers

Captain Ivy van den Heuvel zegt over de wedstrijd van vrijdag tegen Crocodiles Hamburg dat Trappers zeker in de eerste periode meer punten had kunnen maken dan het ene doelpunt wat gemaakt werd door Parker Bowles. In totaal zijn er tijdens de wedstrijd van vrijdag 40 shots on goal weggeschreven. Ter vergelijking: sinds het begin van de competitie is Trappers goed voor 676 shots on goal, met een scoring efficiency van 13,8%. Tegenstander Hannover Indians van morgenmiddag heeft een scoring efficiency van 11,07%.

Game day

“Jeder punkt is wichtig,” aldus trainer Soccio voor Hannover Indians. “We moeten dit weekend minstens drie punten halen.” Na het verlies van Indians in Halle vrijdag betekent dat dus dat de ploeg uit Hannover voor alleen maar winst gaat in Tilburg zondagmiddag. Trappers zal dus op het scherpst van de snede moeten spelen. Zondag zal vanuit het toekomstteam opnieuw Tijn Jacobs aansluiten bij de selectie van Bo Subr, het wordt zijn vijfde wedstrijd in de eerste selectie. Hij zal spelen met het rugnummer 28.

Info Team (Geblesseerde – Geschorste spelers – Overige)
  • Mitch Bruijsten (blessure)
  • Nardo Nagtzaam (blessure)
  • Jonne de Bonth (met nationaal U20 team naar WK)
  • Wouter Sars (met nationaal U20 team naar WK)
  • Floris van Elten (met nationaal U20 team naar WK)

 

LET OP: Ijsbaan is pas om 13:30 uur open.