Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (4-5 OT)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers omzeilt lastige klip in Hamburg

Tilburg Trappers blijft in het spoor van lijstaanvoerder Icefighters Leizig. Vrijdagavond omzeilde men een lastige klip. Dankzij de periodestanden 0-1, 2-2, 2-1 en 0-1 wonnen de Tilburgers voor de tweede keer dit seizoen van Crocodiles Hamburg.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Trappers in de Noord-Duitse havenstad. Toch dreigde het in de slotfase nog bijna mis te gaan voor de Tilburgers. Echter, met zijn derde treffer van de avond kroonde Mickey Bastings zich tot matchwinnaar en schonk hij zijn ploeg het bonuspunt. ‘Tot twee keer toe was ik het eindstation van prima plays van mijn ploeggenoten. Daarbij maakt het mij niet uit wie er scoort. Met een assist ben ik net zo blij’, aldus de center voor wie de teller na 19 duels op 7 goals en 16 punten staat.

Het lijkt een van de zekerheden van deze ijshockeyjaargang: Tilburg Trappers wint in de verlenging. Voor de vijfde maal dit seizoen werd de formatie van Bo Subr tot overtime veroordeeld. Even zo vaak stapte men na extra tijd als overwinnaar van het ijs. Een indrukwekkende statistiek die de krappe geelblauwe selectie vrijdagavond in Eisland Farmsen nog maar eens extra kracht bijzette.

In de openingsperiode speelde Trappers zoals het van een tweevoudig Oberliga kampioen mag worden verwacht. ‘De 0-1 was een zeer magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het ijs’, vond Ivy van den Heuvel. De Tilburgse captain vervolgde: ‘Vijf op vijf kwamen zij met tijd en wijlen het eigen vak niet eens uit. Het enige dat we onszelf in die fase mogen verwijten, is dat we onszelf onvoldoende belonen. 0-3 of 0-4 was zeker verdiend geweest en dan speel je een heel andere wedstrijd.’

Na de pauze ontstond er meer evenwicht tussen beide teams, al hielp het weifelende optreden van referee Patrick Meier de thuisclub weer in het zadel. Tot twee keer toe zond de leidsman twee Trappers (Reno de Hondt en Kilian van Gorp in het tweede bedrijf en Brock Montgomery en Parker Bowles in het slotstuk) kort achter elkaar naar de strafbank. Andre Gerartz en Moritz Israel profiteerden dankbaar van deze buitenkansjes.

Verdere schade voor Tilburg bleef uit. In de noodzakelijke overtime maakte het drietal Jordy van Oorschot, Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings na slechts 19 seconden een einde aan de ontmoeting. ‘We hebben met z’n allen hard moeten knokken voor deze zege. Ondanks de vele straffen en krappe selectie halen we toch het potje uit. Dat zegt veel over het karakter van het team’, complimenteerde Ivy van den Heuvel zijn ploeggenoten.

Zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) wacht in IJssportcentrum Stappegoor de krachtmeting met de huidige nummer vijf uit de Oberliga Nord, Hannover Indians. ‘Een tegenstander van formaat. De uitwedstrijd werd pas beslist in de verlenging dus we zijn gewaarschuwd. Hopelijk zit het zondag weer vol en kunnen we met de steun van onze supporters de punten in Tilburg houden’, besloot de drievoudig doelpuntenmaker.

Samenvatting Crocodiles Hamburg Media

Persconferentie