Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

Trappers op bezoek bij Crocos

Tilburg reist voor de twintigste ontmoeting van dit seizoen naar Hamburg. Om 20.00 uur kruist men de sticks met Crocodiles Hamburg

Onderlinge serie

De tweede ontmoeting met Crocodiles Hamburg dit seizoen. Tilburg Trappers boekte in de eerste editie een zwaarbevochten overwinning Ondanks een sterke openingsperiode was het uiteindelijk met de hakken over de sloot voor de Tilburgers: 4-3.

Opvallend feit

Met vijf nederlagen op rij beleeft Hamburg moeilijke tijden. De laatste overwinning voor de manschappen van Herbert Hohenberger dateert van 17 november. Harzer Falken werd met 7-1 afgedroogd.

Trappers

Een snelle goal van Parker Bowles (na 31 seconden) bleek zondagmiddag in IJssportcentrum Stappegoor precies het juiste medicijn voor de formatie van coach Bo Subr. Via de periodestanden 3-0, 2-1 en wederom 2-1 beleefde Trappers een makkelijk middagje tegen Black Dragons Erfurt.

Zodoende sloeg Trappers direct terug na de nederlaag op vrijdagavond in Duisburg. ‘Onze start was overweldigend. De jongens die begonnen, vlogen echt over het ijs’, aldus Trappers captain Ivy van den Heuvel na afloop.

Crocodiles

Hamburg ging zondag in Leipzig met 6-1 ten onder tegen koploper Icefighters. In een duel dat 20 minuten later begon (referee Misha Appel kreeg onderweg naar Leipzig een ongeluk waardoor hij vervangen werd door Christian Rüdiger) was de thuisploeg oppermachtig. Deze overmacht resulteerde in een 3-0 tussenstand na de eerste periode. In het middenstuk verdubbelde men de score. Thomas Zuravlev tekende in de slotperiode voor de Hamburgse eretreffer.

Who’s hot

Met 31 punten (8 goals en 23 assists) in 19 wedstrijden is André Gerartz topscorer in de Havenstad. De 24-jarige forward gaf in de eerste confrontatie tweemaal de beslissende pass. Parker Bowles heeft 10 goals en 8 assists in de laatste 10 duels.

Statistiek

Trappers scoorde een maal uit 7 powerplays (14,3 procent); Crocodiles wist een keer Trappers-goalie Ian Meierdres te kloppen in overtal tijdens de dubbele ontmoeting tegen de equipe van Bo Subr. De ploeg stond 3 keer met een man meer op het ijs. Tilburg incasseerde 18 strafminuten tijdens de voorgaande confrontatie met Hamburg. De Duitsers waren wat stouter met 24 minuten in de strafbank. De grootste zondaar in Tilburg luistert naar de naam Nick de Ruijter (12); Moritz Israel bracht namens Crocodiles de meeste tijd (14 minuten) in het beklaagdenbankje door.

Afwezigen

De thuisclub kan vrijdagavond weer rekenen op de inzetbaarheid van Christoph Schubert. De Hamburgse captain miste drie duels vanwege een matchpenalty die hij opliep in de ontmoeting met Herner EV. Wie zeker niet op het ijs verschijnt voor de Crocos is Lukas Gartner. Het contract van de 22-jarige verdediger werd deze week met wederzijds goedvinden ontbonden.

Bij het team van Tilburg Trappers wordt de blessure van Nardo Nagtzaam van dag tot dag bekeken en het is dus nog niet helemaal duidelijk of hij meedoet. Het herstel van Mitch Bruijsten verloopt goed. De verwachting is dat het nog een aantal weken duurt. Hopelijk zien we hem dit jaar nog in actie.
Jonne de Bonth doet tegen Crocodiles Hamburg mee. Na terugkeer van deze wedstrijd reist hij zaterdag het nationaal U20 team achterna voor het WK in Schotland. Wouter Sars en Floris van Elten maken ook deel uit van het nationaal U20 team en zijn er dus ook niet bij.  Tijn Jacobs zal zondag aansluiten vanuit het Toekomstteam.