Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Indians (5-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

Trappers wint eenvoudig van Hannover Indians

De verwachtingen vanmiddag waren hoog, maar wel met de aantekening dat het waarschijnlijk een pittig potje ijshockey zal worden. Trappers staat op de tweede plek en speelt thuis tegen nummer vijf: Hannover Indians. Vanaf de eerste periode veegt Trappers echter het ijs aan met de ploeg uit Hannover en wint makkelijk met 5-1.

In de uitwedstrijd tegen Indians was het Ryan Collier die de laatste en game winning goal scoorde. Vanmiddag ontmoeten de twee ploegen zogezegd elkaar opnieuw op het ijs, ditmaal in Tilburg. En opnieuw is het Ryan Collier die Indians’ hoop doet vervagen; ditmaal met de eerste goal na amper twee minuten speeltijd.

“Vandaag wilden we gewoon snel uit de startblokken komen,” zegt Reno de Hondt na de wedstrijd. De Hondt, zelf ook goed voor twee doelpunten vanmiddag, geeft aan dat het doel van Trappers was om Indians zo snel mogelijk onder druk te zetten. “We weten dat als wij spelen zoals we kunnen spelen, dan heeft niemand hier ons iets te vertellen.”

Dat blijkt ook wel. De eerste periode krijgt Indians Goalie Sebastian Albrecht nauwelijks rust. Trappers houdt druk en de kansen volgen elkaar snel op. Als Danny Stempher van dichtbij op keeper Albrecht stuit en zelf nog op zijn rug de goalie voorbijglijdt, is het Reno de Hondt die de terugkaatsende puck juist op zijn stick weet te krijgen en de 2-0 scoort. Reno de Hondt: “Het is belangrijk om snel op voorsprong te komen en kansen af te maken. Dan verliezen zij hoop en krijgen wij vleugels!”

De tweede periode gaat dan ook vliegend van start met het snelle derde punt voor Trappers, gescoord door Killian van Gorp, slechts 37 seconden na de start van de nieuwe periode. Als Hannover Indians de counter pakt en zich richting de goal van Meierdres verplaatst, onderschept Jordy van Oorschot de puck gemakkelijk en via Parker Bowles en opnieuw een goal van Reno de Hondt is daar dan de 4-0. Niet veel later is het Alexei Loginov die in opnieuw een counter van Indians de puck weet af te pakken. Hij passt naar Brock Montgomery die in zijn eentje op goalie Albrecht af schaatst en weet met een mooie uithaal het vijfde punt te scoren voor Trappers.

De rust wordt enigszins verstoord door Indian Mark Ledlin die vroeg in de derde periode het enige tegenpunt maakt. “Voor ons is het dan heel belangrijk om snel terug te komen. Anders krijgt zo’n team hoop en dan gaan ze misschien nog meer scoren. Dus snel terugkomen en laten zien dat ze niets te vertellen hebben,” herhaalt Reno de Hondt maar eens. De tweede helft van de derde periode bestaat dan ook uit een aaneenschakeling van kansen voor Trappers. In het Duitse goal heeft inmiddels Patrick Golombek plaatsgenomen. De verse keeper is blijkbaar een goede wissel geweest van coach Lenny Soccio, want ondanks het hoge tempo en de vele schoten op doel, komt er geen punt meer bij voor Trappers.

Desalniettemin wint Trappers ruim van Hannover Indians in Tilburg. Coach Lenny Soccio geeft verslagen toe dat het verlies een beetje pijn doet. “We had a tough weekend this weekend; we lost both games. But we have to learn from our losses, although I don’t intent to learn how to lose,” voegt hij er enigszins kregelig aan toe. Trappers coach Bo Subr maakt daarentegen een zeer tevreden indruk: “We played very well! It was a big and important win for us tonight, after dropping a point in Hamburg on Friday. It was a good effort, all the way through the game. We were able to kill of a couple of powerplays and scored some goals. That’s important.”

Man of the Match
Jordy Verkiel (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting