Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Koppositie inzet tijdens Icefighters vs Trappers

De koppositie in de Oberliga Nord is de inzet in de confrontatie tussen Icefighters Leipzig en Tilburg Trappers. Wie neemt een voorschot op het winnen van het reguliere seizoen?

Onderlinge serie

De eerste ontmoeting in het reguliere seizoen tussen Leipzig en Tilburg was er een waar nog lang over werd nagepraat. Parker Bowles schonk zijn ploeg een bonuspunt door in de verlenging de winnende treffer tegen de touwen te duwen, 5-4.

Opvallend feit

Sinds de laatste confrontatie tussen beide teams op zondag 29 oktober  is Leipzig 9-1-1 (winst-verlies-gelijk). Enkel van ECC Preussen Berlin dolf men het onderspit (5-4). Tilburg Trappers kan in diezelfde periode een record van 6-1-4 overleggen. Tegen Duisburg beet de equipe van coach Bo Subr met 4-1 in het stof.

Icefighters

Leipzig beleefde een zes punten weekend. Vrijdagavond versloeg de koploper in eigen huis Rostock Piranhas met 5-4. Twee dagen later bond men Harzer Falken met 3-2 aan de zegekar in een duel dat vanwege de sneeuwchaos een half uur later dan gepland begon. Via Antti Paavilainen en Michal Velecky leidde men met 2-0 bij de eerste dweil. In een zwak middenstuk kwam Harz terug tot 2-1, maar in de derde periode kwam Leipzig niet verder in de problemen.

Trappers

Tilburg besliste zondagmiddag de ontmoeting met Hannover Indians in zijn voordeel. De manschappen van coach Bo Subr zegevierden met 5-1.

Trappers nam vroeg afstand van de ploeg van Lenn Soccio. Na 40 minuten wees het scorebord 5-0 aan in Tilburgs voordeel. De doelpunten kwamen van de stick van Ryan Collier, Reno de Hondt, Kilian van Gorp, andermaal Reno de Hondt en Brock Montgomery. In het slotstuk liet men de teugels enigszins vieren en redde Mark Ledlin namens de gasten de spreekwoordelijke eer.

Afwezigen

Vijf wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen hebben beide teams te kampen met grote en kleine pijntjes. Zo kan Sven Gericke geen beroep doen op zijn captain Florian Eichelkraut. Stephan Tramm en Marvin Miethke, De inzetbaarheid van Damian Schneider is een vraagteken nadat de aanvaller in de slotfase van het duel tegen Harzer Falken hard gecheckt werd en even bewusteloos was. Trappers reist naar Leipzig zonder de geblesseerden Mitch Bruijsten en Nick de Ruijter. Beide aanvallers zijn week-to-week. Nardo Nagtzaam maakt zijn rentree na drie weken afwezigheid.

Who’s Hot

Met 11 goals en 30 punten is Dominik Patocka clubtopscorer bij de Icefighters. De 23-jarige rightwinger zet daarmee zijn productieve lijn van vorig seizoen voort. In 51 duels verzamelde hij toen 45 punten. Bij Trappers leidt Parker Bowles nog altijd de scorersdans. Mr. Soft Hands kan 19 goals en even zo veel beslissende passes overleggen.

Statistiek

Leipzig verloor deze ijshockeyjaargang nog geen duel in eigen huis. De trotse koploper maakte tegen Harzer Falken zijn honderdste treffer van het seizoen. De teller staat voor Trappers op 98.