Terug naar Nieuws

EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (1-4)

Foto Oranje Zwart

 

Loon naar werken voor Trappers in Leipzig

Tilburg Trappers heeft in de absolute kraker in de Oberliga Nord loon naar werken gekregen. De formatie van coach Bo Subr won verdiend van koploper Icefighters Leipzig, 1-4.

Vier wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen maakte de tweevoudig Oberliga Meister andermaal duidelijk dat de 4-1 nederlaag in Duisburg twee weken geleden een incident was. Het verschil op de ranglijst tussen de thuisclub en naaste achtervolger  Trappers bedroeg voor het begin van de topper één punt in het voordeel van de manschappen van coach Sven Gericke. Op het bevroren water van de uiterst sfeervolle KW-Rent Eisarena bleken de verhoudingen echter iets verder uiteen te liggen als de scorebordjournalistiek vooraf deed vermoeden.

In vergelijking met de confrontatie vijf dagen eerder met Hannover Indians kon coach Bo Subr weer beschikken over Nardo Nagtzaam. Daartegenover stond de absentie van routinier Jordy van Oorschot, aanjager Nick de Ruijter, U-20 internationals Floris van Elten, Jonne de Bonth, Wouter Sars en de al langer geblesseerde Mitch Bruijsten.

De ploeg met de sterkste aanval in de Oberliga Nord begon aan het duel zoals men aan een topper hoort te beginnen: fel en jagend op elke puck. Mogelijkheden waren er voldoende, maar Ian Meierdres toonde andermaal dat hij en grote wedstrijden een prima match zijn. Een straf tegen Erek Virch onderbrak de stormloop van de thuisclub. Op de voor hem karakteristieke wijze kogelde Giovanni Vogelaar vanaf de blauwe lijn door een woud van benen Trappers op een 0-1 voorsprong. In het vervolg van de periode was de geelblauwe brigade de bovenliggende partij, maar verzuimde men de score verder uit te bouwen.

Tijdens het tweede bedrijf waren de krachtsverschillen tussen beide ploegen minimaal. Een Tilburgse parade naar de strafbank (Danny Stempher, Boet van Gestel en een double minor voor andermaal Danny Stempher) vormde de inleiding tot de Duitse gelijkmaker. Met twee man meer op het ijs speelde Leipzig de Trappers defensie uiteen. Clubtopscorer Dominik Patocka liet Ian Meierdres kansloos (1-1).

In het slotstuk kreeg het team van coach Bo Subr loon naar werken. De 1-2 van Brock Montgomery (na 26 seconden in de periode) kwam als een mokerslag aan Icefighters. Gesteund door de voorsprong kon Trappers achterover leunen en moest de thuisclub komen. Het raffinement in de aanvallen ontbrak echter. Twee doelpunten van Tilburgse makelij (Alexey Loginov shorthanded en een empty netter van Parker Bowles) zorgden ervoor dat men een speld kon horen vallen in de KW-Rent Eisarena.

Door de Tilburgse overwinning was het wederom stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst in de Oberliga Nord. Icefigters coach Sven Gericke kon leven met de eerste thuisnederlaag van zijn ploeg dit seizoen. ‘De zege van Trappers is honderd procent verdiend. Onze start was matig, daarna ging het beter. We hebben echter te weinig rendement gehaald uit de vele powerplays die we kregen.’ Het slotwoord was voor Bo Subr: ‘Het ging niet vanzelf. Het was een aantrekkelijk duel in een moordend tempo. We hebben hard moeten werken en ons beloond met de zege. Op naar zondag tegen Rostock.’

Persconferentie Icefighters Leipzig