Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig

IceFighters maakt zich klaar voor ‘hard en intensief spel’ in Tilburg

Terwijl Trappers gisteren Herner EV afdroogde met een 2-7 overwinning, speelde EXA IceFighters Leipzig thuis tegen Füchse Duisburg. Leipzig won van hun rivaal met 5-2. Zondagmiddag treffen de nummers 1 en 2 van de Oberliga Nord elkaar in Tilburg.

EXA IceFighters Leipzig

Als je kijkt naar alle eerdere duels tussen Leipzig en Duisburg, is het meestal Füchse Duisburg die met winst uit de strijd komt. Dat IceFighters gisteren thuis vrij makkelijk won van hun grote rivaal, wijst dan ook op de kracht van de ploeg uit het Oost-Duitse Leipzig. Topspelers bij Leipzig zijn aanvallers Dominik Patocka, Michal Velecky en Ian Farrell. De Canadees Farrell scoorde gisteren twee keer tegen Füchse Duisburg

Tilburg Trappers

Maar wij hebben ook een Canadees! Twee zelfs; imports Brock Montgomery en Parker Bowles hebben ieder hun aandeel in de strijd al lang bewezen. Parker Bowles heeft in maar liefst zeven van de negen gespeelde wedstrijden minstens één punt verdiend. Alleen thuis tegen Füchse Duisburg en uit tegen EC Harzer Falken verscheen de Canadees niet op de scoresheet. Met zeventien punten in totaal voert hij de lijst van Tilburgse topscoorders aan, gevolgd door Reno de Hondt, Nardo Nagtzaam en Jordy van Oorschot met ieder dertien punten.

Game day

Vorig jaar speelden Tilburg Trappers en IceFighters Leipzig vier keer tegen elkaar. De Duitse ploeg wist eenmaal te winnen van de Tilburgers. Toen waren het onder andere de inmiddels bij IceFighters vertrokken Amerikaan Nicholas Lazorko en de ook al vertrokken Canadees Edward Gale die de tegentreffers wisten te scoren. Gisteren zei coach Sven Gerike in de persconferentie na de wedstrijd tegen Füchse Duisburg over de aankomende wedstrijd tegen Trappers: “We verheugen ons op de wedstrijd. Het zal van beide kanten een snel, hard en intensief spel worden. We moeten zorgen dat we honderd procent de focus houden en zullen hard aan de bak moeten. We hebben er zin in!”